Finnøy Motbakkeløp og Linde 6 timmars

Jørund Eldevik har deltatt i et motbakkeløp, mens Henrik Aasbø har løpt sitt 84. maratonløp. Begge løpa gikk i sterk varme.

Finnøy Motbakkeløp,3,5km, lørdag 12.07.14., Finnøy

Jørund Eldevik har deltatt Finnøy Motbakkeløp, som ekstrapremie fikk deltagerne en fantastisk utsikt over Hamarøy og Steigen.

Som mange steder i landet, har det vært varme dager også i nord, her ble det målt til 26 grader. Det har ennå ikke kommet noen offisielle resultatliste fra løpet, men ut fra den foreløpige, finner vi bare tre løpere med bedre tid enn Jørund. Vinner ble 18-åringen Jostein Steffensen, som brukte 18,35, og vant med en margin på over ett minuttet.

Fin tid på Jørund, 20,48, og ut fra den kjennskapen vi har til de foran, ble det klar klasseseier på han.

I mens kan vi studere fine bilder fra løpet.

Linde 6-timmars, lørdag 19.07.14., Lindesberg (like nord for Ørebro) i Västmanland

Henrik Aasbø hadde fått forberedt godt til dette løpet, og intensjonen var å løpe i 6 timer, men sterk varme (ca 25 gr ved start) og litt andre vidreverdigheter, gjorde at Henne valgte å avrunde konkurransen da maraton var passert.

Dermed har Henne fullført 84 maratonløp, denne gang registrert til 4,43,28.

Henne slet allerede fra start, men følte det gikk bedre etter at sola tok en pause etter en times tid. Rundt halvveis fikk han problemer med magen og måtte på do. Etter «restarten» kom også sola fram igjen. Da var det bare å slite seg i mål.

Som de fleste ultraløp, gikk dette løpet også i ei kort rundløype. Denne var på 1.157m, fordelt på 50m brostein(!), 250m grus, resten på asfalt. Det hører med til historien at på denne runden er det to små kneiker, som Henne da forserte 37 ganger, tilsvarende antall runder han løp! Henne hadde en vondt opplevelse i samme løp også i fjor, men skal vi tippe at Henne satser på at alle gode ting er tre, og at vi vil finne han i denne «j….» løypa også neste år….