Et eventyrlig klubbmesterskap ved «Tjønna»!

Hele 66 løpere detok i årets klubbmesterskap i terrengløp,  der også publikum møtte i stort monn. Resultatliste

«Tjønna» viste seg fra sin beste side
«Tjønna» viste seg fra sin beste side
8-10 år klare for start
8-10 år klare for start
Etter løpet var det godt å legge seg i graset
Etter løpet var det godt å legge seg i graset
Hele 35 løpere klare for en runde (G11-16 og jenter i alle aldre)
Hele 35 løpere klare for en runde (G11-16 og jenter i alle aldre)
Mange tette dueller
Mange tette dueller
Mye publikum på den fine seinsommerkvelden
Mye publikum på den fine seinsommerkvelden

Klubbmesterskap i terrengløp, fredag 30.08.13., ”Tjønna”

«Tjønna» viste seg fra sin beste side, klarvær, 17-18 grader og den trofaste slåttakailln, hadde nylig «pusset» graset. Rekorddeltagelse og mye publikum. Løperne ble foret med hamburger/pølse og saft, mens publikum kunne kose seg med kaffe, kanelsnurrer og sjokoladekake.

Ordinær premieutdeling vil bli avholdt ved sesongslutt både for store og små

2011 var første året med klasser for 8-10 år, da deltok 44, mens det i fjor var 53 løpere. Og i år spratt deltagerantallet opp i 66. Til sammenligning, friidrettskretsens KM i terrengløp i vår, hadde 34 løpere i klassene fra 13 år og oppover, så hadde vi i vårt «KM» 42 deltagere i tilsvarende klasser!!!

Sjøl om dette først og fremst skal være et breddearrangement, må vi trekke fram at det også var mange gode resultater. Publikum gikk dessverre glipp av vår beste løper, Helge Langen, som torsdag kveld løp på 12,03. Dette er den 4. beste tiden oppnådd gjennom tidene. Han hadde ikke anledning til å delta i det ordinære løpet.

I klassene gutter 11-16 år, satte alle som deltok, personlige rekorder (!). I eldste gutteklasse, ble det en rivende duell mellom Jo Svinsås og Jørgen Halgunset. De kom inn på 6,03 og 6,04 og rykket dermed opp på en 3. og 4. plass på adelskalenderen.

I jenter 15 år løp Alise Einmo fra Surnadal inn til 6,59, og ble dermed første jente som har løpt under 7 minutter i løpet som har vært arrangert sammenhengende i 21 år. Men på vår adelskalender, er det bare RIL-medlemmer som blir registrert.

Det aller mest positive med årets arrangement, var den store deltagelse i kvinneklassene. Mens i seniorklassene blant gutta, gikk deltagelsen ned. Dårligste tid blant mennene var 16,04. Det er her «køen» skal begynne!!! Vi må sørge for å få senket terskelen for å delta. I stedet for å fokusere på plasseringer, bør motivasjonen for de fleste være å måle seg mot sine egne perser.

Derfor utarbeider vi adelskalendre, slik at den enkelte kan sammenligne seg mot sine tidligere tider. Andre stiler imidlertid mot toppen, det er også lov…..  Adelskalenderne finner du øverst under peker Statistikker. NB: Klikk på arkfanene nederst i regnearket for å få fram de tre ulike «klassene».

Ev feil i resultatliste eller adelskalender, meldes til Tor Jarle Bolme, 952 37030 eller tbolme@mbotten.no