Gjermund Hov, Bjørn Vonheim, Terje Olsen, Arnt Inge Nilsen og Jon Eriksen på Størenmila

En særdeles hektisk uke 35

I tillegg til klubbmesterskap, har vi hatt deltagere i 6 andre løp, Jonas Aasbø vant Flemstubben, Tarjei M Mårdalen og Pål Sæther har løpt 1.500m på Øya, Morten Svinsås  løp 5 km i Gauldalsløpet, Helge Langen og inge Norstad deltok i Bråtesten, Terje Olsen, Jon Eriksen, Gjermund Hov, Arnt inge Nilsen og Bjørn Vonheim deltok i Størenmila og Terje Olsen avrundet uka med Vassfjellet Rundt.
Bildet er fra Størenmila: fv: Gjermund Hov, Bjørn Vonheim, Terje Olsen, Arnt Inge Nilsen og Jon Eriksen

Flemstubben, 10 km, søndag 24.08.14, Flemma

Jonas Aasbø har vært i Flemma og løpt den 10 km lange Flemstubben, som han likegodt vant. Han fikk hardest konkurranse av Reiner Brandstetter som holdt følge til de bratte stigningene like før mål. Jonas kom inn på 37,32, mens Brandstetter fikk 37,48.

Her er en detaljert reportasje fra løpet:

Arrangørens hjemmeside med komplette resultater:

SpareBank1-stevne Høst, onsdag 27.08.14, Trondheim Stadion, Ranheim IL

Tarjei M Mårdalen og Pål Sæther deltok på 1.500m onsdag. Kortversjonen er denne, Tarjei, som debuterte på distansen, ble nr 8 på 4,20,04, mens Pål løp på 4,39,59 inn til 10. plass.

Tarjei sin kommentar: «Dette var veldig morro!»

Pål sin kommentar: «Å løpe 1.500m er ikke morsomt! Det her var direkte pinlig»!

Komplette resultater:

Gauldalsløpet, onsdag 27.08.14., 5 og 10 km, Lundamo il

Morten Svinsås planla å løpe en 10 km denne uka, men en forkjølelse gjorde at han tok 5 km i Gauldalsløpet som gjennomkjøring. Morten kom inn på 2. plass og 17,56. Vinner ble 14-årige Jan Magnus Røsbjørgen fra Klæbu.

Gauldalsløpet har et interessant konsept, man løper i ei løype på 2,5km, dvs 2 og 4 runder på hhv 5 og 10 km. Men de bommet på valg av dato i år, de la seg dagen før Størenmila som «alle de år» har vært arrangert hvert år siste torsdagen i august, og Gauldalsløpet fikk en nedgang i deltagelsen.

Oppdatert adelskalenderen for Gauldalsløpet finner du under Statistikker. Den gamle fra 1996 måtte skrotes da løypa ble omlagt i 2012.

Bråtesten, onsdag 27.08.14., 5 km, Byåsen il

Den såkalte Bråtesten, har vært et yndet testløp for langrennsløpere gjennom mange år, i fjor etablerte Byåsen il dette som en årlig konkurranse. Traseen går fra Theisendammen/Ferista til Fjellseter Kapell. Løpet stiger med 207 høydemeter og som et av ytterst få løp, er det individuell start med 15 sekunders mellomrom.

Vi hadde med to deltagere, Helge Langen og Inge Norstad. Etter Helge sin tøffe NM-helg, ble dette et løp med tung kropp. Likevel fikk han 7. beste tid totalt i det harde selskapet på 19,38, 1,13 etter vinneren Didrik Tønseth som kunne inkassere kr 4.000,- for seier og kr 12.000,- for løyperekord!!! I sin klasse ble Helge nr 6.

Inge brukte 23,04 og ble nr 7 i sin klasse 35-49 år. På plassen foran Inge finner vi et interessant navn, Sigurd Brørs som løp for sitt «bedriftsidrettslag» Speilegg. Han brukte 23,02. For oss er Sigurd mest kjent for å ha vår klubbrekord på 10.000m på 30,13,7, satt i 1992. I den løpsforma Sigurd var på tidspunktet, ville det nok ha gått rasende fort opp til Fjellseter Kapell.

Mer om arrangementet:

Klassevise resultatlister med mellomtider:

Langrenn.com.

Størenmila, 10 km torsdag 28.08.14., Støren

Vi stilte med 5 deltagere: Terje Olsen, Jon Eriksen, Bjørn Vonheim, Gjermund Hov og Arnt Inge Nilsen.

Perfekte forhold, rundt 15 grader, klar himmel og vindstille.

Vi trekker fram Terje Olsen sin fine løp på 34,07 som holdt til en 4. plass totalt blant mange ungsauer.