Bodøgampen løp 2, Banestevne i Børsa og Tordenskioldløpet

Bjørn Vonheim og Jørund Eldevik har løpet den andre Bodøgampen, Mathilde Eidnes Bakken har perset med 5m i spyd og 24 (!!!) RIL-løpere deltok i Tordenskioldsløpet.

Mathilde Eidnes Bakken
Noen av RILerne på Tordenskioldløpet

Bodøgampen, løp nr 2 (Mørkved), 5 km, onsdag 06.05. 15, Bodø

Deltagelsen i Bodøgampen fortsetter å stige, denne gang med 158 løpere. Fine løpsforhold i går ca 9 grader, litt regn og ingen merkbar vind

Løypa ikke kontrollmålt, ut fra minste felles multiplum på div GPS-klokker, antas 4,9 km å være korrekt distanse.

Fine løp av våre to, Bjørn Vonheim og Jørund Eldevik. Bjørn nr 3 totalt og klasseseier i 51-60 på 17,23,6. Jørund nr 11 totalt og nr 3 i samme klasse som Bjørn. Tid 18,19,2. Vinner ble langrennsjunioren Vebjørn Moen, Tverlandet, som løp på 17,08,3.

Komplette resultater:

Orkdalsbankens jente- & guttestevne, mandag, 11.05.15, Børsa

Vi hadde med en deltager, Mathilde Eidnes Bakken, i J14. Fine forhold i Børsa. Før denne sesongen hadde Mathilde kastet bare en gang over 20 meter, 20,26.

Hun har deltatt på flere kretssamlinger gjennom vinteren. Disse har tydeligvis hatt effekt. I sesongåpnigen hadde hun 4 jevne kast med det andre kastet på 25,20 som det lengste. Pers med nesten 5m! Hedda Hoff Hagen, Byåsen vant klassen på 26,76.

Tordenskioldløpet, 5 & 10 km, tirsdag 12.05.15., Trondheim

Vi stilte med hele 24 deltagere i årets Tordenskioldløp som man vil finne i resultatsammendraget nedenfor. Gledelig stor deltagelse og bare 4 av disse løp i Kollen.

Er det vår egen løpskarusell som gjør at vi nå deltar også med løpere på et «lavere» nivå enn tidligere også i slike løp som dette?

Mange gode resultater, men vi overlater til leserne til å studere/bedømme vår «faktabox».

Litt om løypa. Sterk kritikk i fjor, for mye «konflikt» mellom 5 og 10 km-løperne. Det var fint løst i år, og innkomsten var mye bedre i år enn i fjor. Den nye 5km-læypa er lettere , mens 10 km-løypa er fortsatt relativt tug. Generellt et godt arrangement, men ble skjemmet av at flere av de beste 10km-løperne løp feil.

Etter at regnet opphørte rundt en time før start, ble det fine løpsforhold, rundt 10 grader, lettskyet og lite vind, til Ladeområdet å være.

En liten nedgang i deltagelsen, 1.224 mot 1.239 i fjor.