Gosport

Bjørn V vant sin klasse i en halvmaraton i England

Bjørn Vonheim vant sin klasse i en halvmaraton i Gosport i Hampshire på ny årsbeste.

Gosport Half Marahton, 21.097,5m, søndag 16.11.14., Goport i Hampshire

Bjørn Vonheim har hatt en oval weekend i England. Han var bl a på sightseeing (det heter ikke shopping på «karspråk») i London, men vi har en mistanke om at det var en halvmaraton som trakk mest. Regner med at han hadde lyst til å forbedre sin tid fra Oslo Halv tidligere i høst, der han kom inn på 1,27,01. Da fungerte ingenting, og han hadde mest lyst til å bryte etter 5 km.

Gosport ligger vest for Portsmouth på sørkysten. Fin flat løype etter gangveg langs stranda. Løpet gikk greit unna og rundt 9km så han muligheten til å komme under 1,20. Men det viste seg vanskelig etter hvert, men kom inn på 1,21,53. Det holdt til en fin 1. plass i sin klasse 50-54, der det var 130 deltagere. Totalt ble han nr 90 av de rundt 1.600 som fullførte løpet. Og med 1,21,53 gikk han opp fra en 49. plass på årets Norgesstatistikk i sin klasse, til en 15. plass.

Ettersom løypa var merket for hver miles, løp Bjørn med sin GPS-klokke. Den viste 21,28 km. Det kan nok ligge en liten feilmargin i slike klokker, men dette lurte nok Bjørn til å tro at han lå bedre an enn det han virkelig gjorde.

Bjørn sin karakteristikk av løpet: «Løpet kan anbefalast , hyggeleg og behjelpeleg arr. stab og god merking.»

Etter egen GPS hadde Bjørn følgende 5 km: 18.59-19.02-19.22-19.35