5.000m: Joachim klarte kvalik-kravet til junior-NM, men ble slått av Philip og Thomas

Philip Schjetlein, Thomas Holm og Joachim Tranvåg har vært i Oslo for å løpe 5.000m

Sommerstevne 1, 5.000m, torsdag 11.07.13, Sportsplassen, Oslo

3 RIL-løpere stilte på Sportsplassen, et fint anlegg på Nordstrand med nylagt dekke fra 2011, Joachim Tranvåg, Thomas Holm og Philip Schjetlein. Av disse var det en som hadde et klart tidsmessig mål, nemlig Joachim. Han er fortsatt junior i NM-sammenheng, klasse 19-22 år, der kravet er 16,10,0.

Gishe Abdi Wako fra Lillehammer kjørte solo og løp inn til klar første plass på 14,45,37. Våre tre lå i ei pulje bak, der Thomas var av de som dro mest. Philip spurtet imidlertid forbi på oppløpet og kom inn til tredjeplass på den fine tida 15,49,13. Thomas kom på plassen bak på 15,50,13.

Joachim hang på klubbkameratene i 7 runder, og begynte å tape noen sek pr runde og 1.000m før mål, så det nesten ut som NM-kravet holdt på forsvinne, men den ambisiøse sunnmøringen tok seg kraftig sammen de siste 600m, og klarte NM kravet med 1 sek (!!) ved å komme inn til 16,09,01.

Philip og Joachim viser store framskritt for hvert løp, det gjør også Thomas til tross for at det er et stykke opp til 2009-sesongen. Litt interessant å sammenligne dagens løp med Trønder-Øst-løpet uka før SOL (kontrollmålt 5 km). Der hadde Thomas 16,06, Philip 16,11 og Joachim 16,22.

Det var vindstille, men litt for varmt, nesten 25 grader.