Trønderøst

28 Ril-løpere på 5km og Helge nr 2 på 1.500m

Vi stilte med hele 28 løpere i Trønder-Øst-løpet i Hommelvika, mange med store tidsmessige forbedringer. Helge Langen ble nr 2 på 1.500m i Veldekkelekene på Lillehammer.

Trønder-Øst-løpet, 5 km, onsdag 19.06.14., Hommelvik

Vi stilte med 28 løpere i Trønder-Øst-løpet. Så mange har vi aldri stilt med i et «utabøgdes» løp tidligere. Fine løpsforhold, 12 gr, vindstille, men lett regn.

Strindheim dominerte teten, med 5 blant de 7 beste, men vi viste fin bredde med 15 som løp under 17,00. Lars Hagen viste god form ved å løpe på 15,31 og kom til 4. plass. Mange viste stor framgang, men i stedet for å trekke fram navn, velger vi å henvise til Adelskalenderen.

Trønder-Øst-løypa er lettløpt, noe som gjenspeiles på tidene, og mange drar dit for å perse, men det fører også til at nivået er svært høyt, noe som medfører at løpere på lavere nivå avskalles. I fjor deltok 141 i år 131. På 5 km for menn stilte 89, bare 13 av disse hadde ei km-tid over 4 min!!! Og 40 løpere løp under 17,00, noe som tilsvarer 3,24 pr km. Et tiltak for arrangøren kan være å innføre klasseinndeling, de yngste og eldste vil kunne føle det motiverende.

For øvrig, med 28 deltagere, hadde vi nesten en tredjedel av alle løpere i denne klassen.

Reportasje kondis.no:

Komplette resultater (bruker å skrive et utdrag av res.lista, men det tar for lang tid med så mange løpere!):

Se vår ADELSKALENDER midt på siden under peker statistikker.

Veidekkelekene, 1.500m, torsdag 19.06.14, Lillehammer

Det var sterk vind under stevnet på Lillehammer der Helge Langen deltok på 1.500m. Dermed var det ingen som valgte å kjøre fart fra start. Helge la seg bak i feltet, men fikk til ei bra avslutning og kom inn til andreplass på 4,01,45, mens vinneren Erik Hovlandsdal, fra Norna-Salhus fikk 4,00,06.

Helge sine rundetider: 68-67-65-43. I flg Helge var kroppen fin i motsetning til under Tyrvinglekene for ei knapp uke siden. Han tok derfor denne gang følgende «rehabiliteringsøkt» som siste olje: 10x300 i progressivt tempo med følgende tider: 62-60-59-56-54-50-48-48-49-46. 60sek pause på de første dragene, 90sek før de 4 siste.: