IMG_8664

16 løp KM 10.000m på 17. mai!!!

På Trondheim Stadion var Helge Langen hyret inn som fartsholder, og som den eneste i feltet med konkurransedrakt i våre nasjonalfarger, løp han naturligvis med sløyfe på singletten.

KM 10.000m, lørdag 17.05.14., Trondheim Stadion

10.000m er vanskelig å plassere på terminlista, og når den har vært oppsatt i et ordinært stevne, er det nesten ingen som stiller. Men i år var det flere løpere som gjerne ville klare NM-kravet, som er på 32,00. Dermed ble det ryddet plass på kalenderen på selveste 17. mai, noe som ble en suksess både mht på kvalitet og kvantitet.

Helge Langen var hyret inn som fartsholder, noe han lyktes med nær 100%. Han skulle løpe på 76-runder som gir ei sluttid på 31.40, og Helge sin tid ble 31,39,11!!! 5 løpere klarte NM-kravet, deriblant Petter Rypdal og Mats Bjørgum fra Strindheim og Alexander Kirkeberg fra Malm, som alle er lovende løpere rundt 20 år. Den unge skiløperen Truls Torvik fra Varden, gjorde også et svært godt løp, men kom inn på 32,01,88 og misset dermed NM-kravet med knapt 2 sek.

Det var gode forhold med 12 grader, sol og en svak bris. Mao så nær som optimale Øya-forhold, i alle fall for langdistanse.

I alt 16 løpere fullførte i det som mest sannsynligvis var årets raskeste 17. mai-tog, til fots i alle fall.