16 km langt terrengløp i Canada, Brulanesløpet og Harald Grønningen-løpet.

Ujevn rapportering nå i ferietida. Thomas Holm har løpt et terrengløp i Canada, Tarjei M Mårdalen har deltatt i Brulanesløpet, mens Lars Moholdt (med løyperekord) og Tiia Tallila har deltatt i Harald-Grønningen-løpet i Lensvika.

Get Buster Trial, 16 km, søndag, 05.07.14, Ladysmith, BC, Canada

Thomas Holm deltok i et 16 km svært kupert terrengløp. Fine forhold, 14 grader og overskyet.

Thomas åpnet kontrollert, og måtte slippe en tidlig. Han fikk en enda større luke i en bratt bakke etter 6,5 km (300m stigning på 1 km). Men Thomas tok ham igjen nedover og dro fra han i de flatere partiene og vant greit. Thomas vant på 1,13,57 foran Mike Haponiuk som fikk 1,15,07. Rundt 40 løpere deltok.

Thomas rapporterer at det trenes jevnt, men er et stykke bak toppforma.

Komplette resultater:

Brulanesløpet, 9 km, lørdag 04.07.14, Helgeroa

Tarje Midtgården Mårdalen har feriert i Larvik-området og har deltatt i Brulanesløpet som hadde nær 650 deltagere. Tarjei beskriver løypa og løpet slik: «En fin, lett og morsom terrengløype ved kysten, men det ble veldig varmt (25+ i skyggen)». Ikke alle tålte varmen like godt, og en som lå front i begynnelsen måtte bryte og hentes med ambulanse.

Litt uvant lengde for Tarjei som kom inn på 6. plass i sin klasse på 32,44, mens vinneren, den sterke Tjalve-løperen Anders Knudsen, fikk 30,32.

Resultater i klasse, 17-29:

Reportasje kondis.no:

Harald Grønningen-løpet, 10 km, lørdag 13.07.13., Lensvik

Lars Moholdt og Tiia Tallila deltok i det 10 km lange terreng/motbakkeløpet Harald Grønningen-løpet som gikk i den gamle skimesterens treningsterreng. Dette er et svært krevende løp ettersom første del av løpet går mye i myr. Tidvis er det en liten sti, men store deler av løpet går uten antydning til tråkk eller sti. Motbakker opp til 4,5km. Utfor ned til 7km. Derfra en stri bakke opp til toppen.

Lars ble løpende alene allerede fra start, men disponerte kreftene bra og kom inn på 1,07,05, fire minutter bedre enn den forrige løyperekorden.

For Tiia, som er vant med «de finske skoger» uten myr og lange motbakkker, ble det et tøft løp. Hun kom inn på 1,43,40, mens vinneren, Gunnhild Veien fra Skaun, vant på sterke 1,23,23.

15 deltagere i konkurranseklassene, mot 24 i fjor.

Komplette resultatlister vil etter hvert komme her (ikke kommet i skrivende stund som er torsdag):