SOL 2002: Oppsummering

Etter St. Olavsloppet kan det være på sin plass med en oppsummering av inntrykkene en sitter igjen med etter løpet...
St.Olavsloppet. Etterord……………………

Vi satte oss tre mål for stafetten da vi begynte forberedelsene på januar:

Vi skal være det eneste laget som har fullført stafetten i eliteklassen hvert år (dvs 15 år).
Vi skal være et av få lag som fullfører med 3 lag.
”Oss ska ha det gøtt”.

De to første punktene er i alle fall oppfylt. Vi var t.o.m. den eneste klubben som stilte med tre lag. Det siste punktet må hver enkelt ha ei oppfatning av, men vi følte det var en fin ”tone” under hele loppet. Det er ikke bestandig det er like artig når man sliter på slutten av etappen i steikende sol eller når man kommer til veksling og makkeren ikke er på plass, fordi han er ute i bushen for å slå lens. Det er ille når det står på, men etterpå blir slike episoder omtalt som stafettens kuriositeter.

Når det gjelder elitelaget, var det viktig å få bekreftet at vi ”var med” og at avstandene framover var små, noe som betyr at mulighetene er der. I ettertid er det viktigere enn at vi ”bommet” litt på noen etapper. Det er ingen lag som kommer seg igjennom St.Olavsloppet uten ”bommer”.

Når det gjelder 2. og 3. laget, kan vi dele deltagerne i 3 grupper:

Aktive løpere/aktive i andre idretter.
Ungdommer 11-15 år.
Mosjonister som konkurrerer kun i St. Olavsloppet.

Vi er godt fornøyd med at vi denne gang hadde med flere ungdommer enn tidligere, noe som resulterte i en sjekk på kr 2.500,-. Vi hadde 20 deltagere som var fødd i 1984 og tidligere. Det var 4 lag som ble belønnet med en slik sjekk.

Disse ungdommene er imidlertid svært aktive på flere hold, så den viktigste gruppa i St. Olavsloppsammenheng, er nok de som har denne stafetten som eneste konkurranseaktivitet. For det er tydelig at det blir nedlagt en god del mosjonering i forkant av loppet, og da hensikten oppnådd, altså et bidrag til bedring av folkehelsa.

Vi synes at vi i de siste årene har klart å fokusere på at hver enkelt skal ha sine individuelle mål, i stedet for å være redd for å ødelegge lagets plassering. Her skal det være plass for alle uansett nivå.

Vi synes det er fantastisk at vi fikk samlet 82 deltagere som til sammen løp over 100 mil, dvs. nesten tur/retur Oslo. Til sammenligning hadde vi i fjor 54 deltagere og den tidligere rekorden var fra 1999 med 73 deltagere.

Vi vil til slutt takke alle som deltok, enten som løper, sjåfør eller på annet måte bidro i ”støtteapparatet”. Vi har ikke nøyaktig oversikt over det totale antall personer som har vært engasjert, men vi vet i hvert fall at ”fantefølget” var på topp i Åre, der 75 personer overnattet. Vi tror at vår største suksessfaktor, er at vi kjører et felles opplegg for alle tre lagene.

Vi ønsker vel møtt neste år (invitasjonen kommer i januar……………….). Og mens vi venter på et nytt ”lopp”, trimmer vi jevnt og trutt!!!

Tor Jarle
Kjetil
Oddbjørn