IMG_3032

Program Småtrolluka 63° Nord 2017

Campleder: iTrollheimen ved Gøran Bolme - Oppdrag Nordmarka

Oppmøte: Solåsvatnet kl 10:00
Tidsrom: Onsdag 28. Juni Lørdag 1. Juli
Henting: Tørsåsmarka (lørdag ettermiddag)

I år blir det en ny rute med nye muligheter, nye utfordringer og nye mål på Nordmarka. Vi starter ved ”Tippen” på Solåsvatnet på Vestre Nordmarka i Surnadal og skal i løpet av 4 dager forflytte oss til Skåkleiva og Tørsåsmarka i Rindal. Dette blir en varierende og vakker rute der deltagerne får prøve forskjellige fremkomstmidler, mestre å være ute i friluftslivet og få nye 

Dag 1 (28. Juni)

Denne dagen blir det oppmøte på Solåsvatnet på Vestre Nordmarka i Surnadal. Her blir det oppstart og samlingsmøte før vi deler opp i grupper. Denne dagen skal vi ved hjelp kano forflytte oss til markagarden Vaulen der vi skal tilbringe første natt. Denne kvelden blir det besøk til kalkgrotta Limåskirka, kveldskano med fisking og kveldsstund rundt bålet med fortelling om Musters og Vaulen. Denne dagen blir det fokus på å bli kjent med de andre deltagerne gjennom samarbeid og leker.

Dag 2 (29. Juni)

I dag starter ekspedisjonen. Dagen starter med leksjon i navigering. Gruppene får tildelt et oppdrag der de skal ved hjelp av kanoer finne et viss antall poster mellom Vaulen og østenden av Krokvatnet. Oppgavene baseres på utfordringer og spørsmål knyttet til friluftsliv og deltagerne må finne postene ved hjelp av kart og kompass. Campen blir i området østenden Krokvatnet/ Østre Nordmarka ved veien. Om kvelden blir det lagt opp til en morsom lagstafett med blant annet luftgeværskyting og andre morsomme aktiviteter.

Dag 3 (30. Juni)

Etter at gruppa har laget en god frokost blir denne dagen en forflytningsetappe til fots. Vi skal gjennom Tågdalen naturreservat og få et kulturhistorisk innblikk i fortidens slåttekultur og nåtidens forvaltning.

I dag blir det eneste etappe der vi skal forflytte oss ut i terrenget og etablere en camp uten veiforbindelse. Vi skal bevege oss mot området Mongvatnet/Finnråa der det er flotte fiskevatn og vi skal blant annet lære oss å fiske med oter. I natt blir det teltovernatting og nydelig villmarksliv. Kvelden blir en frikveld med fisking og bålkos. Vi skal rett og slett slappe og nyte livet.

Dag 4 (1. Juli)

Denne dagen skal vi forsere ekspedisjonens hovedmål, Skåkleiva (786 moh). Etter at vi har tatt et fantastisk toppbilde av samtlige deltagere på toppen beveger vi oss ned til Tørsåsløa hvor det blir festmåltid og premieutdeling. Hit kan også foreldrene komme, ta i mot og hedre sine tapre småtrollhelter.

Greit å vite:
Pakkeliste: kommer etter hvert

Kondisjon: Dette arrangementet er lagt opp slik at alle barn skal ha mulighet til å være med. At det kan bli litt slitsomt noen ganger kan vi ikke utelukke, men alle skal kunne klare dette ved godt lagarbeid og samarbeid. Man trenger ikke være turvant for det er jo det vi skal lære oss å bli

Vilkår: iTrollheimen har etter erfaring og gode tilbakemeldinger på årets vintercamp bestemt at våre arrangementer skal være mobilfrie. Dette vil erfaringsvis gjøre turen til en mye bedre opplevelse for barna. Deltagerne blir mer tilstede og stemningen blir en helt annen. Turlederne har selvfølgelig til en hver tid nummerliste til foresatte og vil legge ut innlegg på Facebook for å oppdatere foresatte om hva vi gjør og hvordan vi har det

Spørsmål angående opplegget: Kontakt iTrollheimen ved Gøran Bolme på 93088652 eller send e-post til post@itrollheimen.no.

Velkommen skal dere være til sommerens ekspedisjon! Vi ønsker småtrolla hjertelig velkommen til en spennende, utfordrende og mestrende tur 

 

PROGRAM: Småtrolluka 63 grader nord 2017.pdf

PÅMELDING: http://rindalil.custompublish.com/paamelding-smaatrolluka-63d-nord.5976297-154882.html