Positiv treningskamp tross tap

Fotball: Herrer senior

A-laget i fotball spilte tirsdag kveld årets første treningskamp, mot 4. divisjonslaget Rennebu. Laget har hatt gode treninger i Rindalshallen med godt oppmøte i hele januar, men dette var årets første økt utendørs og på stor bane.

Alt lå dermed egentlig til rette for at det skulle bli en tøff kamp mot ett lag som tross alt ligger en divisjon høyere, men Rindal kjempet hardt og ga Rennbyggene virkelig hard kamp.

Det var Rennebu som startet kampen best og satte Rindal under skikkelig press fra start. Men Rindal red stormen av og kom etter hvert godt inn i kampen. Likevel var det Rennebu som tok ledelsen etter drøye kvarteret. Etter knappe halvtimen er det Daniel Hagen Eide som er bare cm fra å utligne når han blir spilt gennom og forsøker å lobbe over Rennebu-keeperen, men fingertuppene er i veien og det ender med corner.

Bare minutter senere er det i stedet de orange fra Rennebu som står høyt og vinner ballen når vi prøver å spille oss ut og som setter inn 2-0.

Til tross for 2 baklengs var Rindal fullt på høyde med motstanderen i første omgang og etter 39 minutter blir Harald Røen stoppet ureglementært på tur gjennom og dermed frispark på ca 20m. Stian Bolme tar sats og setter frisparket utagbart opp i krysset. Opphentingen er i gang.

Og bare tre minutter senere sitter også nr 2 i nettet. Rindal kontrer og ballen går ut til høyre til Sander Landsem Kattem som drar seg inn i 16-meteren og setter ballen iskaldt inn ved bakerste stang. 2-2. Det blir også pauseresultatet.

En førsteomgang over forventet, der vi prøver ut en ny formasjon som ser ut til å fungere godt. Vi kjører mange farlige kontringer der vi fyller på med mye folk, og det er lite som skal til før det blir flere mål.

Bare halvminuttet er spilt av 2. omgang når Rennebu roter det til for seg selv når keeper regelrett bommer på ballen på et tilbakespill og må konstatere at ballen triller rolig i mål, og dermed leder Rindal 3-2.

Etter hvert som vi går litt tom for krefter, bytter og rokkerer litt på posisjoner, får Rennebu litt mer tid og rom og får etter hvert ta litt mer over. Og etter 60 minutter får de frispark midt på vår banehalvdel. Mens vi er mer opptatt av å diskutere, setter Rennebu  gang og er plutselig helt gjennom og kan enkelt sette balen i mål forbi keeper Stian Grytbakk.

70 minutter er spilt når det er Rennebus tur til å sette et frispark rett i nettet og dermed er de orange tilbake i ledelsen med 4-3.
78 minutter ut i kampen er Rennebu igjen frampå. Spiller klikk-klakk gjennom og fra 8 meter bankes ballen i mål.
83 minutter er det dårlig kommunikasjon mellom forsvar og keeper, og Rennbus spiss kan enkelt lobbe ballen  i tomt bur. 6-3.

Like før slutt er det William som kjemper til seg ballen fra Rennebus keeper som tilsynelatende har full kontroll, og som dermed kan redusere enkelt til 6-4 som da blir sluttresultatet.

Til tross for et hederlig tap mot et godt 4. divisjonslag, var dette en meget positiv opplevelse. Vi skriver fortsatt januar og med fortsatt godt oppmøte på treninger framover blir det spennende å følge laget både i Obos-cupkampene i mars og når serien starter i april.