Ny skilting av turstier øst for sentrum

De siste to åra har turstigruppa i samarbeid med skigruppa jobbet med rydding av stier og skogsveier øst for sentrum for å legge forholdene best mulig til rette for allmennheten. Nå er det også kommet nye skilt i alle sti-/veikryss.

Svartvassløa - et populært turmål
Svartvassløa - et populært turmål
Solnedgang ved Kringvasstjønna - Feierskaret
Solnedgang ved Kringvasstjønna - Feierskaret
Skilting ved Kaldråa
Skilting ved Kaldråa
Skilting i lysløypa
Skilting i lysløypa

I tillegg er det satt opp en del skilt for å ta vare på stedsnavn som bare de mest lokalkjente kjenner i dag. Det er sikkert ikke mange som vet hvor f.eks Luggubekken, Bjønnamyra, Finnskjeggvollen eller Kringvasstjønna er?

Totalt er det satt opp 75 nye skilt. Skilta er laget etter standard utarbeidet av Innovativ Fjellturisme AS og Turstigruppa i Rindal har samarbeidet med Vandrefestivalen om dette prosjektet for å få en ensartet skilting i Rindal, Surnadal og Halsa.

Planen er at det skal settes opp en infotavle med kart og opplysninger om turstiene ved badeplassen på Igltjønna, men denne kommer ikke på plass før til sommeren.
Alle turstiene har badeplassen som utgangspunkt og det er spesielt tre stedsnavn som går igjen; Svartvassløa, Feiarskaret og Kaldråa.
Går man den lengste runden via disse tre stedene, er det ganske nøyaktig 10 km, men med utallige muligheter til å variere lengde.

En stor takk til grunneiere som har vist positiv holdning til rydding og merking.
Det er fortsatt flotte forhold etter turstiene og gode muligheter til å gjøre seg kjent før snøen kommer.
Vi ønsker derfor god tur og håper flest mulig vil benytte turstiene.

Vedlagt følger et kart hvor alle turstiene er tegnet inn.