Trønder-Øst-løpet: Vi stilte med 24 løpere !!

Lars Hagen sesongdebuterte med en fin 2. plass.

Trønder-Øst-løpet, 5 km, onsdag 20.06.12., Hommelvik

RT stilte med 24 løpere i Trønder-Øst-løpet. Fine forhold, 11 gr, lettskyet, litt vind, men den hadde forholdsvis gunstig retning.

Løypa var kontrollmålt på nytt i år, noe som medførte en forlengelse på 53m i forhold til i fjor. Dette utgjør rundt 10 sek for de beste.

Hele 130 løpere på startstrek og mange sterke løpere. Lars Hagen, som sesongdebuterte i individuelle sammenheng, tok teten. Etter hvert tok Ola Sakshaug over føringa og vant på 15,16, 11 sek foran Lars.

Lars var i en klasse for seg sjøl av våre, Ole Arnold ble nest best på en 13. plass på 16,12, ny pers tross for distanseforlengelsen.

På 10 km ble Thomas Holm nr 2 på 33,10 etter Bernhard Rønning som blir ei solid forsterkning for årets Skognlag i St Olavsloppet etter ett års fravær. Thomas passerte 5 km på 16,29.

De fleste av våre har vist framgang i forhold til i fjor både på Hyttfossen og i Trollheimsløpet. Her fikk flere av våre førstelagsløpere, litt dårligere tider enn det de hadde håpet på. Skal vi tro at forklaringa er så enkel at flere var for hissig i starten og åpninga ble for hard??? Vi merker oss derimot at både Namdal Løpeklubb og spesielt Skogn, mobliserer mot ”loppet”. Skogningene har deltatt i flere løp i år enn tidligere, og hadde i dag mange gode resultater.

Helge sin artikkel fra løpet på kondis.no er verdt på lese. Merk også en link til mange bilder: