Tordenskioldsløpet og Aulankojoukso

Mona, Hedvig og Stig har deltatt i Tordenskioldsløpet, mens Lars og Tiia har løpt i Finland.

 

Tordenskioldløpet, 5 & 10 km, tirsdag 10.05.11., Trondheim
 
Vi stilte med tre deltagere i årets Tordenskioldløp, som etter en downperiode, virkelig har fått effekt av den nye joggebølgen. I år deltok 833 mot 639 i fjor, altså en økning på 30,4%. Tordenskioldsløpet tar opp i seg også en annen trend, kvinneandelen er stadig økende når det gjelder løping. I år var 33,1% av deltagerne kvinner.
 
Da er det naturlig at vi starter omtalen med kvinneklassen. Mona Bolme løp 5 km og ble nr 17 av 127. 5 km er ikke oppdelt i aldersklasser. Mona brukte 24,39. Hedvig Bakken doblet distansen og ble nr 9 av 61 i klasse 23-34 på tiden 46,57. Totalt uansett klasse ble Hedvig nr 27 av de 149 kvinnene som startet på 10 km.
 
Da er damene i gang med konkurransesesongen, en sesong som etter alle SOLemerker vil medføre ar klubben for første gang stiller med et rent damelag i St.Olavsloppet. Vi også, må følge opp den nasjonale trenden…….
 
Skiskyttergeneral Stig Strand var enslig RT-deltager på herresiden denne gang. Det ville nok ha vært flere om ikke løpet hadde gått så tett opp mot Holmenkollstafetten.
 
Stig løp 5 km på 19,46 og ble nr 9 av 101 herreløpere på distansen.
 
10km løypa skal være kontrollmålt, mens 5km-løypa er nok litt lengre enn oppgitt.
 
Komplette resultatlister finner du her: http://freidig.idrett.no/tordenskiold/
 
Regner med at det blir bilder og reportasje på www.kondis.no.
 
 
Aulankojoukso, 10 km, lørdag 07.05.11., Aulanko
 
Lars Moholdt og Tiia Tallila har vært i Finland for å sesongdebutere i løping. De deltok i ei løype på 10 km som gikk etter skitraseer og grusstier/grusveger.
 
Etter en konkurransepause med trøstespising av sjokolade (savnet etter konkurranser har vært stort iflg han sjøl….) og lite fysisk aktivitet, satser Lars nå på å oppsøke noen konkurranser, for å ta disse som hardøkter som han håper vil gi en raskere framgang. Lars følte at han holdt stimen noenlunde i det kuperte terrenget de 6 første kmène, men derifra og inn gikk det smått.
 
Lars ble nr 3 i klassen på 36,45 etter to kjappe o-løpere, mens Tiia nr 5 i sin klasse på 50,53.
 

Resultater: http://koti.mbnet.fi/dyer/Aulanko/a_juoksu2011.html