Tordenskioldløpet: Det trønderske vårsleppet!

Arnt Inge Nilsen, Tor Jarle Bolme og Arne Olav Gåsvand deltok i Tordenskoldløpet.

Tordenskioldløpet, 5 & 10 km, tirsdag 08.05.12., Trondheim

Vi stilte med tre deltagere i årets Tordenskioldløp, Arnt Inge Nilsen på 10 km, og Tor Jarle Bolme og Arne Olav Gåsvand på 5 km.

Tordenskioldsløpet, som er et av de største mosjonsløpene i Trøndelag, øker deltagelsen for andre år på rad. I år startet 914 løpere mot 639 i 2010, en økning på 43,0%.

Løpet går tett inntil Holmenkollstafetten, derfor har det vært en relativ liten deltagelse fra vår side de seinere åra, men Arnt Inge ”kastet” seg ut i det, og løp kontrollert inn til 34,31 og en 5. plass totalt. I sin klasse 35-39 var han soleklar førstemann, 2,42 foran neste. Ola Sakshaug var en klar totalvinner på tida 32,58.

På 5 km løp Tor Jarle Bolme på 20,39 og kom inn til en 11. plass totalt. Arne Olav Gåsvand gjorde et solid comeback. I sitt første mosjonsløp på 20 år, løp han inn til 21,31 og ble nr 22 av de 116 løperne i herreklassen på 5 km. På denne distansen er det ingen klasseinndeling.

Fint vær, lettskyet 12-13 grader, men den sedvanlige Ladevinden, sammen med en tung trasè, gjorde at tidene ikke ble de store. Både 10 og 5 km-løypa er kontrollmålte.

Mer om løpet på kondis.no, med mange flotte bilder av fotograf Helge Langen(!): http://www.kondis.no/over-900-loep-tordenskioldloepet.5052119-127676.html