Thomas vant Vassfjellet Rundt

Thomas debuterte i et fuktig Vassfjellterreng.

 

Vassfjellet Rundt, 18 km, søndag 26.08.12., Klæbu
Thomas Holm debuterte i Vassfjellet Rundt ved å vinne løpet. Dette var et løp som Thomas ikke er vant med. Som navnet tilsier, så er Vassfjellet til vanlig temmelig fuktig, men etter nattens kraftige regnbyger, var det i år ekstra fuktig. I tillegg til tunge myrer, får man bratte stigninger opp mot toppen, og like bratt ned igjen.
 
Thomas tok fort ledelsen, og han antar at han hadde en ledelse på minst ett minutt på toppen, men med vanlige joggesko tok han det svært forsiktig ned de bratte bakkene ned fra toppen, slik at han slapp Anders Stensås opp i ryggen på seg igjen. Sjøl om han var forsiktig var han nedpå med baken to-tre ganger i de bratteste partiene.
 
I et grusparti mot slutten, dro Thomas fra igjen, og løp inn til en kontrollert seier foran Stensås. Ned til tredjemann var det 8 minutter.
 
Tross forholdene, ei god gjennomkjøring for Thomas som hanket inn kr 2.000,- på løpet, fordelt på spurtpris på toppen og premien i mål.
 
Løypa ble endret i 2010. Da tok man bort asfaltdelen i starten og på slutten, slik at løypa ble 3 km kortene enn tidligere.
 
Tross de våte forholdene, deltok 798(!!!). Av disse var det 47 som løp i konkurranseklassene.
 
Utdrag av resultatlista:

 
 
 
 
 
 
De 3 som løp under 1,30:
 
 
Klasse
Nr i kl
1
Thomas Holm
Rindals-Troll
1,20,10
21-34
1
2
Anders Stensås
Lundamo il
1,20,57
21-34
2
3
Per Egil Bjørgen
Trønder-Lyn
1,28,41
21-34
3

 
 
Komplette resultatlister: