Thomas nr 30 i NM Terrengløp

Thomas Holm sesongdebuterte i NM Terrengløp, kort løype i Tønsberg i dag.

NM-Terrengløp, kort løype, 11.04.10.,Tønsberg

Vi hadde en deltager i årets ”Kort-NM”, Thomas Holm. Han ble nr 30, 51,5 sekunder etter vinneren Henrik Ingebrigten fra Sandnes, som er junior!! I fjor ble Thomas nr 36 da tilsvarende arrangement gikk rundt Kristiansten Festning. Da var differansen fram til vinneren 49,6 sekunder, altså omtrent det samme.

Han mener at han ikke full klaff i dag. Han stilte i rekke nr 3 av 6, og farten ut fra start ble stor. Det fungerte fint i 2 km, men åpningstempoet straffet seg, og etter eget utsagn, gikk han på en sprekk. Han mener å ha tapt rundt 10 plasser på den siste kmen.

Løpet gikk i sol og det var fine løpsforhold. Underlaget var det meste grus.

Vi får se dette som en positiv sesongdebut, sett i lys av de skadeproblemer han har hatt siden november. Han startet sannsynligvis med for hard trening, for kort tid etter Frankfurt Maraton, og har slitt med langdistansekne siden slutten av november. Han forsatte likevel med kvalitetsøkter på tredemølle i tillegg til alternativ trening, da helst sykkel. Han ble ikke bedre og måtte på nyåret kutte løpetreninga helt i en lang periode. Det er ikke før i begynnelsen av mars det snudde og smertene avtok. Han har nå i en periode kunnet gjennomført løpstreninga helt etter ”oppskrifta”. Man må være sterkt motivert og ha stor tålmodighet for å gjennomføre en vinter med så mye alternativ trening. Derfor kunne han stille på startstrek i såpass bra form som han var i dag.

Komplette resultater her