Sigurd Fagerholt

Terrengløp i England og vinterkarusell i Ranheim Friidrettshall

Sigurd Fagerholt har deltatt i nok et terrengløp, mens Terje Olsen og Helge
Langen løp 3.000m innendørs (les mer).

Løp 5: Mid Lancs Cross Country, lørdag 11.02.12, Thornclilffe, Barrow-in-Furness, England

Sigurd Fagerholt løp inn til 3. plass av 13 løpere i det femte løpet i terrengløpskarusellen Mid Lancs Cross Country. Da ett løp gjenstår har han plasseringene 7 – 3 – 5 – 3, og de fire beste plasseringene teller sammenlagt. Sigurd deltar i klasse G11.

Fire løpere dannet tidlig ei tetgruppe. Halvveis dro løperen fra Blackpool i fra, mens en måtte slippe. Sigurd kom da i en skikkelig spurtduell om andreplassen, de fikk lik tid, men Sigurd ble dømt bak på tredjeplass, 7 sek bak vinneren.

Sigurd fikk dermed sin andre medalje i denne terrengløpskarusellen (det er kun de tre beste som blir premiert). Løypa var på i overkant av 2 km på gress og sti.

Vinterkarusell løp nr 4, 3.000m, mandag 13.02.12. Ranheim Friidrettshall, Strindheim i.l.
Det fjerde løpet i Strindheim sin Vinterkarusell, som gikk innendørs, ble en ”dobbel” suksess, ute var det snøvær, slaps og vind, mens over 100 løpere ”koste” seg inne i den fine hallen.

Det ble en fin test og avveksling fra den daglige treninga for våre to utøvere, Terje Olsen og Helge Langen. 32 løpere var påmeldt i det beste heatet, kanskje litt for mange, for når banen er ”bare” 200m, blir det mange passeringer og en del sikksakk løping.

Dette var Terje sitt første baneløp overhode, og han var litt usikker på åpningstempoet på en såpass kort konkurranse. Han åpnet første km på 3,08, men ble kanskje litt for forsiktig i midtpartiet. Han fikk tida 9,36,3 og vant sin klasse med ca 40 sek(!), og ble nr 7 totalt.

Helge løp ”jevnt og greit”, men avsluttet i sin vane tro bra, med en sisterunde på 31 sek. Han kom inn på 9,42,9, andreplass i klassen og nr 9 totalt.

Overraskende stor deltagelse, og ett lite hjertesukk, det skulle ha vært flere slike felt også på bane utendørs, der terskelen for å delta ikke er for høy. Nybrottkarusellen klarer det, er det andre arrangører som tar utfordringen???