Terje Olsen imponerte stort i Sentrumsløpet

Terje Olsen, Bjørn Vonheim og Jørund Eldevik deltok i Sentrumsløpet, mens Helge Langen vant det første løpet i Klæbu Mosjonskarusell.

Sentrumsløpet, 10 km, lørdag 07.05.11., Oslo
Joggebølgen nr 2 er i stor frammarsj, hele 6.272 fullførte, mot 5047 i fjor. Og kvinneandelen er stadig økende, 43,5% av deltagerne var kvinner. Blant delagerne hadde vi tre løpere, Terje Olsen, Bjørn Vonheim og Jørund Eldevik.

Terje og Bjørn løp sammen i starten, men etter 500m, når den relativt tunge bakken opp mot Slottet var unnagjort, var det siste gang de holdt følge. Terje synes ikke at han løp særlig fort i begynnelsen, men kom tidlig sammen med Christina Bus Holth (vinneren av kvinneklassen), som løp svært jevnt. Han passerte 2 km på 7,00 og 5 km på 17,23. Deretter fulgte han ikke mer på klokka, men de plukket løpere jevnt mot mål, og Terje syntes han fikk til bra avslutning. Men han var allikevel overraska over at klokka viste 34,23, ny pers med 14 sek, og merker oss at han løp andre halvdel på 16,59. Sterkt så tidlig i sesongen.

Det var tydelig at det var høyt nivå i klassen i år for han ble nr 4 i klassen, men ville i fjor med denne tida, kommet på tredje plass på Norgesstatistikken.

Bjørn følte det gikk tungt i den første lange bakken, en følelse som satt i hele løpet. Han kom inn på 35,40, noe som likevel holdt til en 8. plass i klassen.

Jørund var uheldig, og fikk hekseskudd på onsdag, og sjøl om var markert bedre på løpsdagen, satt det fortsatt i en del. Derfor mener han at han god for en god del bedre. Han løp f eks Selbuløpet i fjor på 38,45.