Sigurd Fagerholt har deltatt i to nye terrengløp

Sigurd har avsluttet terrengløpssesongen med to gode løp.

Sigurd saman med trenaren sin, Colin, før løpet i Leyland.
Sigurd saman med trenaren sin, Colin, før løpet i Leyland.
Sigurd på veg mot mål i skolemesterskapet.
Sigurd på veg mot mål i skolemesterskapet.
Sigurd med trofeet for fjerdeplassen i skolemesterskapet.
Sigurd med trofeet for fjerdeplassen i skolemesterskapet.


Løp 6: Mid Lancs Cross Country, lørdag 03.03.12, Worden Park, Leyland, England

Sigurd Fagerholt løp inn til 5. plass av 47 løpere i det sjette og siste løpet i terrengløpskarusellen Mid Lancs Cross Country. De fire beste plasseringene teller, og han endte totalt på en flott 3. plass med resultatene 3 – 5 – 3 – 5. Her er et utdrag fra hjemmesiden til Lancaster & Morecambe AC, klubben som Sigurd konkurrerer for mens han er i England:
 
Ten year old Sigurd Fagerholt has had an excellent Cross Country season. Spending the year in Lancaster he has embraced a sport which has little prominence in his native Norway. Despite being a year younger than many of the boys in his race he finished 5th in Leyland and finished the series in 3rd.  
 
I dette siste løpet hadde Sigurd tunge bein, og lå på 8. plass det meste av løpet. Han hadde imidlertid krefter til en sterk avslutning, og kunne ”koste” forbi tre løpere de siste 200m. Løypa var 2.130 m, og det var en skikkelig tung løype med mye gjørme som skilte løperne i stor grad.
 
Full resultatliste for løpet i Leyland: http://www.race-results.co.uk/results/2012/ml116.pdf
 
 
C.P. Taylor Memorial Cross Country (skolemesterskap), lørdag 10.03.12, Lancaster, England
I Lancaster arrangeres årlig skolemesterskap i terrengløp for 5. og 6. klasse fra skolene i Lancaster, Morecambe og landsbyene rundt. Sigurd representerte sin skole, Lancaster Christ Church Primary School, i klasse for gutter i femte. Dette er en stor happening som har pågått i flere tiår, og i år deltok elever fra 35 skoler. De fire beste i hver klasse premieres, både individuelt og som skolelag.
 
I Sigurds startfelt var det hele 216 løpere! I forhold til dette store antallet var bredden på banen altfor smal, det var derfor viktig å posisjonere seg godt i starten. I utgangspunktet var opplegget slik at hver skole fikk en rad hvor de kunne plassere løperne sine, slik at de kunne stille de som var forventet å løpe raskest fremst. Sigurd sin skole hadde derimot ikke noe opplegg for dette, og han fikk derfor en dårlig startposisjon midt i ”mølja”. I tillegg var det fall i starten foran ham, så han fikk en svært dårlig start og var ikke engang blant de 40-50 første etter 2-300 m.
 
Han greide imidlertid å passere stadig flere løpere, og halvveis var han oppe på 5. plass. I innspurten greide han å ta igjen en til, og havnet dermed på en fin 4. plass, ca. 10 sekunder bak vinneren. Med det fikk han premie og oppnådde også det beste resultatet for sin skole noensinne!
 
Løypa var ca. 1 mile på tungt underlag med gress/gjørme, og med mye bakker.