Morten i Bruks

Sesongdebut i Bruksvallarna

Morten Svinsås gikk sesongens første løp i Bruksvallarna i helga. Han har ligget i Sverige på treningssamling siden tirsdag, og benyttet anledningen til å gå 10 kilometer klassisk på lørdag og 10 km friteknikk på søndag.

 På lørdagens løp ble han nr. 14, 1.53 bak vinneren Morten Eilifsen fra Strømmen og Lillestrøm. Jan Gisle Granmo fra Sokna ble nr. 3 og Hans Petter Lykkja fra Dalguten ble nr. 8. Morten og Hans Petter Lykkja er både skole- og treningskamerater, og studerer idrett grunnfag i Meråker dette året.

På søndag kom han inn på plass nr. 17, 2.23 bak vinneren. Morten var rimelig fornøyd med løpa, selv om det gikk noe tungt. Noe annet kan heller ikke ventes nå som han er inne i en periode med mye trening.
 
Hele den svenske junioreliten deltok i dette rennet, Intersport Cup, som er svenskenes svar på "Norges-Cup" Her konkurrerer juniorene i årsklassen 19-20, mens i Norge er aldersinndelingen 18-19 år. Morten er siste års junior i år.
 
Foruten junioreliten deltok også de svenske eliteutøverne og den tjekkiske verdensmesteren Martin Koukal. Det er ikke hver dag en får målt krefter mot de beste utøverne i verden.
 
Pål Sande (17 år) og Lars Hol Moholdt ( 18-19 år) var på Gåla på treningssamling denne helga.
 
Kommende helg skal kretslaget ha ny samling i Bruksvallarna, og da stiller sannsynligvis alle tre juniorene der.