Vi har hatt deltagere på Lade, Hitra, Frosta og London.
Newham10k_finish[1]
Thomas Holm mot mål i Newham Classic

Ladestien, 4 km, torsdag 12.04.12., Trondheim

Første løp i Bedriftskarusellen ble avholdt torsdag med to RT-løpere på startsterk, Terje Olsen og Trygve Reitan. Løypa går etter Ladestien, tur/retur Rotvoll-Devlebukta

Ikke optimale forhold: Kald, sur vind og stedvis glatt løype. Terje tok tet fra start og løp solo, mens Runa Bostad og Håvard Tømmerdal dannet en duo bak. Trygve åpnet mer forsiktig og løp det meste av løpet sammen med Even Løkken, som han spurtslo.

Terje, som vant klart, tok dette løpet som oppkjøring til Frostatingsløpet. Trygve har oppnådd bedre tider i løypa før, men er fornøyd med sesongåpning, sjøl om det ble ”tjeideng” (hans egne ord….). Samboer Runa virker for å være bedre trent enn på flere år, men skal vi tippe at Trygve er inspirert til å være à jour om to-tre løp????

I alt deltok 82 løpere i konkurransekalssene, i tillegg til en del i trimklassen.

Vi vil i denne spalte gi stor honnør til Bedriftskretsen som har investert i elektronisk tidtakningssystem med databrikke festet på startnummeret!!! Håper det kan være et lite spark bak til andre arrangører og at flere gjør et løft arrangementsmessig

Vi referer fra bedriftsløp på vår hjemmeside, men resultatene blir ikke med på vår årsoppsummering.

http://timing.quick.no/index.php?page=Resultater&Event=947 (Klikk på søk). Ettersom det var første gangen arrangøren brukte dette resultatsystemet, hadde de noen problemer. Bl a er ikke Runa Bostad sin tid kommet på lista i skrivende stund, men den er antatt å være ca 10 sek bedre enn Trygve sin.

Hitra-løpet, 6,9 km, lørdag 14.04.12, Hitra

I tillegg til løypa på 6,9km, inngikk også halv- og helmaraton i Hitraløpet. RT stilte med 4 løpere i 6,9 km-løypa, Arnt Inge Nilsen, Ole Sæterbø, Lars Morten Bardal og Helge Langen.

Brukbare værforhold, men det lå litt snø i løypa. Løypa bestod av ca 1,5 km asfalt i starten og litt asfalt på slutten. ”Mitt i mellom” gikk løypa over myrheier, der det var lagt fiberduk med grus ala ”rundt Tjønna”. Fint underlag nå i sesongstarten.

Andom Tekeste, fra Hitra, gikk hardt ut, og fikk en ledelse ut fra start. Men han løp litt ujevnt, og Arnt Inge fikk ei luke etter at de kom inn i terrengdelen, ei luke som han økte jevnt og trutt. Ole løp sammen med Tekeste resten av løpet, men ble slått i spurten. Ole følte det fungerte bra, men at tida ville ha blitt bedre med litt jevnere løping. Uansett viser løpet at det i år sannsynligvis blir come back på SOL 1, etter at han hadde en dårlig forsesong i fjor.

En positiv sesongåpning også for Arnt Inge som i fjor ikke fikk trent skikkelig før ut i mai, pga en del skadeproblemer.

All ære til Hitra FIK som har klart å skape et arrangement der terskelen for å delta i konkurranseklassene ikke er så høy. 37 deltok i de to maratonløpene, mens 34 løp 6,9 km på tid. I tillegg deltok over 500 (!!) i trimklasse uten tidtakning.

NB: Vi deltok med en tropp i 2010. Løypa da var kortere og tidene kan ikke sammenlignes.

Frostatingsløpet, 8 km 15.04.12., Frosta

Terje Olsen deltok i Frostatingsløpet for femte gang, men løypa var endret fra i fjor, og han fikk derved ikke den formsjekken han ønsket seg. Fine forhold: Sol, vindstille og 3-4 gr.

Løypa er nå lagt slik at det er litt asfalt i starten og på slutten, mens resten er terreng.

Jens Høiaas tok teten fra start, mens Terje løp sammen med Bjørnar Mogård og Kai Robert Vandsvik til halvveis. Da dro Terje i fra og slo de klart. Høiaas, som har løpt bra i vinter, slo Terje med 39 sek, i fjor var avstanden 1,26. Det kan tolkes som om Terje har tatt et steg fram i forhold til i fjor.