Reportasje fra to KM i terrengløp og to løp i England

Vi har hatt deltagere i KM i terrengløp på Lade og på Sunndalsøra. Kjetil Fagerholt har deltatt i to løp i England.

Våryre seniorer: Fv Arnt Inge Nilsen, Trygve Reitan, Terje Olsen, Ola A Skjermo, Lars Morten Bardal og Helge Langen.
Våryre seniorer: Fv Arnt Inge Nilsen, Trygve Reitan, Terje Olsen, Ole Arnold Sødal, Lars Morten Bardal og Helge Langen.
Jørgen Halgunset deltok i G15
Kjetil mot mål i Garstang

Chernobyl 5k Race Series, tirsdag 24.04.12., Preston, UK
Kjetil Fagerholt, som befinner seg i England, sesongdebuterte med å delta i en 5 km. Men Kjetil var ikke fornøyd med debuten, og karakteriserte løpet som min ”min dårligste 5 km noen gang”.

Kjetil kom inn på 19,00, men plasseringsmessig gikk det bra. Dette holdt til en 3. plass i klasse M40-45 der det deltok 10 løpere. Totalt ble han nr 16 av 75 løpere.

KM-Terrengløp, søndag 22.04.12., Lade
Selsbakk if arrangerte KM i terrengløp, som gikk under fine forhold på tørt gras på Lade, men det var altfor få som benyttet seg av de fine forholdene.

RT stilte med 7 deltagere, Jørgen Halgunset i G15, Helge Langen, Lars Morten Bardal, Ole Arnold Sødal, Arnt Inge Nilsen, Trygve Reitan og Terje Olsen i seniorklassen.

Jørgen Halgunset debuterte i en slik sammenhang. Hans startfelt bestod av 8 løpere, 6 i G16 og to i G15. Han ble sist i feltet som bestod av mer garvede løpere, og var 16 sek bak vinneren i klassen, Hallvard Seim Grøvelen fra Utleira. Grøvelen gjorde et godt løp ved å slå to av løperne i G16. Jørgen syntes ikke farten til konkurrentene var avskrekkende, og mener at han har mer inne når pollensesongen er over. Nå ble det litt lite luft å få. G15 løp to runder à 800m.

I seniorklassen var Ola Sakshaug fra Selsbakk en klar ener og Arnt Inge løp stort sett solo på andreplass, mens det var skiftinger om tredjeplassen. Lars Morten viste sitt talent for terrengløping, ved å bli fjerdemann totalt, til tross for små treningsmengder pga sine akillesproblemer.

Det var små klasser og det ble KM-medalje på alle våre, bortsett fra Helge, som ble nr 4 i MS. Seniorene løp 4 runder à 800m.

KM-Terrengløp, søndag 22.04.12., Sunndalsøra
Vi hadde i dag faktisk deltagere i to KM. Teklya Abraha Tekesete deltok utenfor konkurranse i KM for Møre & Romsdal. Det var mest praktisk for han å delta der ettersom han bor der, men som i kveld (!!) er på flyttefot til Børsa.

Teklya var skadet i nesten hele fjorårsseongen, er nå skadefri, men har trent lite i vinter. Derfor positivt at han kastet seg med i denne konkurransen, der han møtte harde konkurrenter.

Løypa bestod av 2 runder av 1,5 km. Tross manglende trening, la Teklya seg i rygg på Bugge-brødrene fra Eidsvåg, noe som straffet seg sterkt på slutten. Men han holdt tross alt ryggen til Johan Bugge, som har vært Nordisk Mester i terrengløp for juniorer, i en km.

Johan Bugge vant på 9,27 foran sin bror Øyvind som kom inn på 9,54. Vi merker oss et sterkt løp av vår gamle kjenning Robert Sørlie, Valsøyfjord il, som har pleiet formen ved å trene mye intensivt i forbindelse med sine randonèe-forberedelser. Han kom inn på gode 10,04, mens Teklya fikk 11,10.

Flotte forhold i Fagerhaugane Idrettspark, tørre løyper og sol fra skyfri himmel.

Garstang Gallop, 10 km, 22.04.12., Garstang, UK
Kjetil Fagerholt, hvilte ikke lenge på ”laubærene”. Han deltok allerede i dag i ei tøff 10 km-løype. Mange tøffe motbakker første 5 km, deretter bratt ned i 1 km og flatt resten. Underlaget var asfalt og grus.

Kjetil hadde en helt annen løpsfølelse under dette løpet enn det forrige. Traff med disponeringa, og løp siste 5 km raskere enn sluttsida i forrige løp. Han kom inn på 40,03, noe som holdt til en 2, plass i klasse 40-45 av 13 deltagere. Totalt ble han nr 13 av i alt 123 løpere.

Fine løpsforhold: 11-12 grader, lett skyet og lite vind.