Rapporter fra Bodø-gampen, Trondheimsløpet, Statoillekene og Blåfjelløpet

Det er tydelig at aktiviteten skjerpes nå fram mot St.Olavsloppet. Fra onsdag til søndag har hele 29 utøvere representert klubben i ulike løp.

B&OI Gampen 6. løp, 6 km terrengløp onsdag 03.06.09., Bodø

Jørund Eldevik varetok RT sine farger i årets siste løp i Bodøgampen etter en konkurransepause. Han har prioritert god trening i en periode. Løpskarusellen Bodø-gampen har for øvrig hatt fin økning i deltagelsen denne sesongen.

Jørund kom inn på 19,14 og vant sin klasse 50-54år med det. Det var bare 9 totalt av de ca 50 deltagerne som slo han. Total vinner ble Jan Olav Røed fra Bodø FIK, som kom på 17,54. Han spurtslo Thomas Tanemsmo, PHS (politistudent fra Klæbu), med 2 sekunder.

6 grader, opphold, men stri vind.

Trondheimsløpet, 13 km, torsdag 04.06.09., Trondheim

Juan Valdes Miguel Rodriguez stilte i det stor kuperte Trondheimsløpet. I den lengste løypa på 13 km ble han nr 11 på tida 47,17, 4,01 etter vinneren Terje Olsen.
Bak Olsen kom skiløperne Erlend Hoff og Ole-Marius Bach. Stor deltagelse, 56 i den lengste løypa som Juan løp og 80 menn i 8 km løypa. Juan har prioritert trening i det siste og dette løpet var en del av denne treningsperioden.

Statoillekene, 5.000m søndag 07.06.09., Stjørdal

Litt vind, men fine forhold under 5.000m på Øverlands Minde. RT stilte med 5 deltagere, men det var Namdalingene Tomsa og Fjærli som var de toneangivende. Begge viser betydelig sterkere takter enn i fjor. Lars Hagen gikk ut etter 15,00-blank og hadde føringa de 2 første kmene. Da gikk Tomsa opp løp solo resten inn til den gode tida 14,59,47, akkurat under NM-kravet. Som forrige helg måtte Lars slakke av på slutten og ble også denne gang passert av Thomas Holm etter 8-9 runder. Thomas gjorde et nytt fint løp, og kom inn på 15,31,61, bare 7 hundredeler (!) bak persen fra forrige helg.

Audun Thonstad underskrev resultatlista, men det viktigste var at nå kom igjennom årsdebuten uten smerter. Dette var hans første konkurranse i år pga akillessmerter. Han løp i fjor høst på 16,33,0, så han har mer inne når han får trent som han vil.