Praha halvmaraton

Henrik Grøseth og Bjørn Vonheim tok i palmehelga turen til Praha for å løpe halvmaraton.

Praha Halvmaraton, 21.097,5m, lørdag 27.03.10., Praha

Henrik Grøseth og Bjørn Vonheim lot ski være ski i Palmehelga, og dro heller til Praha for å sesongdebutere med joggesko på beina, sammen med over 7.000 andre våryre løpere. Bjørn hadde mest grunn til å være fornøyd med tida 1.19,15, bare 14 sekunder bak bestetida på distansen fra i fjor. Han ble med det nummer 76 totalt og nummer 5 i klasse M45-49!

Henrik endte på 1.16,49 og 52. plass totalt. Henrik var uheldig med løpsopplegget. Åpninga ble for hard, og etter 3 km ble han liggende for seg selv. Han forsøkte da å ta igjen gruppa foran. Det kostet imidlertid så mye at han stivnet, og de siste 15 km ble dermed tunge. Et normalt løp av Henrik ville gitt en veldig god plassering. Det kan jo nevnes at tida for eksempel for 20. plass var 1.11,49.

Vinner av løpet ble kenyanske Joel Kemboi Kimurer med den fantastiske tida 1.00,09. Kenya hadde seks av de åtte beste, og beste europeer kom først på 11. plass.

Løpsforholdene var ganske gode med 12 grader og overskyet oppholdsvær, men med noe vind. http://www.praguemarathon.com/en