Ole klarte UM-kravet

RT stilte med 6 deltagere i Trondheimslekene. Ole Sæterbø gjorde seg mest bemerket, da han løp 24 sekunder under kravet til UM på 3000m
Olav Langli på 400 m

Trondheimslekene, lør/søndag 31.05.-01.05.08., Trondheim Stadion, ”NM-alliansen”

RT stilte med 6 deltagere, derav 4 på 3.000m. Mest betydningsfullt for Ole Sæterbø og Ingebrigt Børset Steen, som allerede i sesongåpningen ville jakte på UM-kravet på hhv 9,50,0 og 9,38,0. I tillegg stilte Lars Hagen og Morten Svinsås, for oss i det 11 mann store feltet som bestod av løpere fra 15 år og oppover. Lars Hagen tok teten, og dro til en runde gjensto da junioren Audun Nordtvedt fra Urædd overtok og fikk bestetid på 8,50,38, mens Lars vant seniorklassen på 8,55,32. Lars føler at han ennå har en del å gå på.

Bak disse dro Morten resten av feltet, til omtrent halvveis, da kjørte Ole ned rundetida, og Morten og Ingebrigt måtte slippe. Ole åpnet ”kjøret” kanskje en runde for tidlig, for han måtte opp i rundetid på den nest siste runden igjen, men spurtet bra og debuterte på distansen med den fine tida 9,26,04. Bra tid av en 16-åring. Dermed er han klar for Ungdomsmesterskapet i Sigdal i slutten av august. Morten kom inn til 9,41,48 og perset med ca 1 sek, mens Ingebrigt kom inn til 9,44,16, ca 1 sek bak persen og 6 sekunder bak UM-kravet. Det kommer ved nye forsøk.

Det er ikke ofte vi har folk fra klubben som løper 400m og Olav Langli debuterte likegodt som baneløper. Helt uten startblokktrening og annen spesialtrening, var nok Olav preget av stundens alvor. Han løp på 58,58 og var ca 5 sekunder bak den beste i klasse 16 år. Olav var bare 18 hundredeler fra å komme på RT Ti på topp. Dit kommer han på neste forsøk, for dette var et ”læreløp”.

Langdistanseløper Helge Langen, prøvde seg lørdag på 800m. Han la seg i samme rygg på løperen i samme bane, og åpninga på den første 200m ble altfor hard. Dette straffet seg på slutten av løpet, og Helge kom inn til 2,05,33 .

Positiv at man prøver seg på nye og uvante distanser som 400m og 800m, der man må ha noen løp før man kjenner på kroppen hva som er riktig åpningsfart.

Allerede på tirsdag er det Børø-stevne med til dels samme distanser, i hvert fall 800m og 3.000m. Det medfører at løperne deler seg og man får ikke så store felt som ønskelig. Vi håper dette bedre seg til neste års terminlisteoppsett.