Ole klarte UM-kravet på 3.000m i Stjørdal

Ole løp på 9,26,0 og er dermed klar for UM i Molde. Helge Langen perset og ble nr 2.

Nybrottkarusellen, 3.000m onsdag 16.06.10., Stjørdal

Vi stilte med 4 løpere på 3.000m i 13 grader, overskyet og vindstille, Helge Langen, Ole Sæterbø, Bjørn Sæther og Gjermund Hov.

Best av våre ble Helge Langen som kom inn på 9,11,6, ny pers med 3,4 sek, etter et noe ujevnt løp. Etter to høye 76 runder, kjørte han ned til 69,6 på nest runde og 30,2 på siste 200m. Etter at han passerte to løpere helt på slutten, ble det 2. plass etter Petter Northug.

Ole Sæterbø dro til Stjørdal med et mål for øye, kvalifiseringskravet til UM på 9,30,0, som han var fattige 2 tiendeler fra, under Trondheimslekene. Oppladningen var imidlertid ikke den aller beste, 5-6 dager med sykdom, og første forsiktige treningsøkt bare to dager i forkant. Han la opp til jevne 76 runder som gir 9,30, men på slutten kom to 78 runder og Ole var 2 sek bak skjema 200m fra mål. Han samlet seg mesterlig og løp siste 200m på 32,4 og kom fire sek under kravet, og kom inn på 9,26.0, fire hundredeler under persen fra 2 år siden. Hans oppladning til dette løpet, indikerer at han har enda mer inne.

102 (!) deltok på 3.000m og 47 deltok i kortkarusellen og løp 1.000m.