Ole klarte kravet til UM på 3.000m

Ole Sæterbø klarte kravet til ungdomsmesterskapet med god margin på Trondheim Stadion i kveld. I et fint felt på hele 21 løpere ble Arnt Inge Nilsen vår bestemann på 8,53,89. Det holdt til 3.plass. Det ble satt mange perser under stevnet som gikk under fine forhold. Komplett resultatliste og referat her:

 

3.000m, Trondheim Stadion, torsdag 06.08.09., Trondheim
 
Det ble søkt om å avholde denne 3.000m for at Ole Sæterbø og Ingebrigt Børset Steen skulle få en mulighet til å kvalifisere seg til UM. Det første banestevnet på Øya i august er terminfestet til den 23. Det er tydelig at stevnebehovet er der, for det dukket opp 21 løpere som stilte til start. Det må være det største 3.000m feltet der på mange år.
Rundt 20 grader og for en gangs skyld, helt vindstille på Øya.
Ole og Ingebrigt gikk relativt hardt ut og hadde i begynnelsen flere sek til gode på skjema 9.30 som er UM kvalikkravet for Ingebrigt, mens kravet for Ole som er ett år yngre, er 9,38. Ingebrigt måtte slippe Ole midtveis og kom inn på 9,38,53 som er ny pers, men bak kravet. Ole derimot kom inn på 9,30,19 og klarte kravet med god margin. Det er bak persen fra i fjor, noe som skyldtes at Ole denne gang ikke fikk til den avslutninga som han hadde da persen ble satt.
Det var Vegar Raaum fra Søndre Land som tok teten. Han hadde den klart beste årsbeste noteringa i feltet, 8,36. Han hadde i det meste av løpet flere meters ledelse på hovedfeltet, men fikk det tøft på slutten. Vår bestemann, Arnt Inge Nilsen, lå fint til i hovedfeltet, men holdt på å gi noen meters luke et par runder fra mål, men fikk til en flott avslutning, og hevdet seg bra i spurten der 4 mann kom nesten samtidig inn på oppløpet. Han kom inn til 8,53,89 og 3. plass. Hans klart beste baneløp denne sesongen. Bjørn Sæther har også all grunn til å være fornøyd, han kom inn på 9,24,63, perset med rundt 5 sekunder.
 
Ellers debuterte Berit Mogstad på bane i et sterkt mannsdominert felt. Hun holdt nesten sitt oppsatte skjema og kom inn på 11,35,22. For å sette dette i perspektiv, så er bestetida i år her landet i hennes årsklasse, 10,49,54. En bra debut.