Nordisk: Henrik nr 19.

Bra innsats, men en forkjølelse satte han litt tilbake.

Nordisk Mesterskap i terrengløp, 9 km, lørdag 12.11.05., Hamina, Finland
 
Henrik Grøseth debuterte med en 19. plass i Nordisk Mesterskap. Ei brukbar tid, bare hhv 8 og 6 sekunder bak nordmennene Rasmussen/Buhaug, men pga en forkjølelse, fikk dessverre ikke Henrik vist seg fra sin beste side. Han fikk forkjølelsen, som hadde sin ”topp” på mandag, i forrige uke. Men det ble for kort tid til at han ble rehabilitert helt.
 
Avstanden fram til Øystein Sylta, som kom inn til en fin andreplass, var 57 sek. I NM og i Furumomila, var den hhv 22 og 27 sek. Med samme avstand her, ville Henrik ha kjempet om en plass blant de ti beste. I begge de to nevnte terrengløpene, slo Henrik Svein Inge Buhaug.
 
Forkjølelsen gjorde at Henrik åpnet litt forsiktig, men da han skulle forsøke å kjøre på slutten, hadde han ikke så mye å gi. Men nok til at han tok litt inn på Rasmussen/Buhaug på den siste av de 6 rundene.
 
Men uansett var det for Henrik ei nyttig erfaring og en fin bonus etter en sesong som har gått i bølgedaler, og det er ikke dumt å ha et godt treningsgrunnlag på denne tiden av året, for nå er ikke lenge til neste sesong…………… Mesterskapet viste for øvrig at svenskene har klart størst bredde i Norden når det gjelder langdistanseløping, mens det går an å kjempe mot finner og dansker.
 
 

 
 
 
Utdrag av resultatlista:
1
Henrik Ahnstrøm
Sverige
27,00
2
Øystein Sylta
Norge
27,06
3
Ussi Utiainen
Finland
27,08
15
Karl Johan Rasmussen
Norge
27,55
17
Svein Erik Buhaug
Norge
27,57
19
Henrik Grøseth
Norge
28,03