NM Terrengløp: Henrik best av våre på 15. plass

Henrik Grøseth løp godt og kom inn til en 15. plass i den 3 km lange løypa ved
Kristiansten Festning.

NM-Terrengløp, kort løype, 18.04.09.,Kristiansten Festning, Trondheim
Litt kjølig (6 grader), men ellers fine forhold i flotte omgivelser ved Kristiansten Festning. Men så tidlig på året er ”føret” litt sugende, og de som åpnet hardt fikk svi for det.

Henrik Grøseth ble vår beste mann på 15. plass i det 57 stk store seniorfeltet.  Sjøl om han ble litt ”snufs” i slutten av påska, løp han kontrollert og godt. Litt forsiktig i åpninga, men løp seg opp på slutten, og Henrik var bare 25 sekunder etter vinneren, Bjørnar Ustad Kristensen, som var OL-deltager i fjor på 3.000m hinder. Også Arnt Inge Nilsen, løp et veldisponert løp og etter ei bra avslutning kom han inn på 19. plass.

Både Henrik, Arnt Inge og Juan er veteranløpere, men valgte å stille i seniorfeltet for å løpe sammen med de beste. Litt dumt at de yngste veteranklassene ikke starter sammen med seniorene, slik at medaljene i veteranklassene ikke går på billigsalg. I seniorklassen finner vi løpere som tilhører klasse 35-39, på 9, 10, 15 og 19. plass. Alle løp raskere enn vinneren av klasse 35-39 år.  For øvrig svært positivt at vi i dag kunne stille med 9 seniorløpere på startstrek.

Ole Sæterbø har ikke hatt mye løpetrening etter skisesongen, men åpnet sesongen med piggsko svært bra. Ole gikk respektløst til verks, og fulgte hovedfeltet lenge, men han mistet noen plasser på slutten. Ole ble nr 11 i klassen, 23 sekunder etter vinneren Thomas Solberg Eide som i fjor hadde følgene perser: 1,53,63 (800m), 3,53,83 (1.500m) og 8,31,36 (3.000m). Ingen av våre seniorer var i nærheten av disse tidene i fjor. Det var svært jevnt foran Ole, men til plassen bak, var det hele 12 sekunder.

Berit Mogstad stilte tappert opp, med bare to intervalløkter på beina før dagens løp, og merket at farten ikke var helt på topp. Hun har nok mye mere inne. Hun ble 4. og sist i sin klasse J16, men hennes tid må sees i sammenheng med tidene i klasse J17. Der var det 13 deltagere og blant disse ville hun ha fått en 8. plass.