NM-Motbakkeløp: Henrik nr 4 og Arnt Inge nr 5

I tillegg ”løp” også Juan, Ørjan Ericson og Edvin Bakken, 21 km og 1.500m høydemeter fra Geiranger til Dalsnibba!!!!!

 

Geiranger Halvmaraton (NM Motbakkeløp), 21,1 km, lørdag 13.06.09., Geiranger
NM Motbakkeløp har alltid gått opp til en bratt fjelltopp, men det spesielle denne gangen var at løpet gikk etter asfalt/grusveg, og Henrik Grøseth, Arnt Inge Nilsen og Juan Miguel Valdes Rodriguez lot seg friste til å prøve. I tillegg stilte naturligvis Edvin Bakken og vår svenske løperkamerat Ørjan Ericson, som er ”gjengangere” i dette løpet.
 
Heldigvis for løperne, slo ikke de litt dystre værmeldingene til, og deltagerne fikk egentlig fine forhold til tross for at tempen var bare 2-3 grader på toppen. Det viktigste det var oppholdsvær nesten hele turen. Det ble litt yr på slutten, men det var nesten vindstille. Det trengs når man når Dalsnibba 1.500 moh etter å startet på 0 ved Geirangerfjorden.
 
Ingen av våre tre beste har prøvd motbakkeløp før, og de var svært usikre på hvordan dette skulle bli. Henrik har i tillegg hatt skadeproblemer i det siste, likevel prøvde han å følge teten fra start (se link til nrk-bilde nedenfor). Skiskytter Hans Martin Gjedrem, Svein Erik Buhaug fra Vidar og Øyvind Heiberg Sundbye fra Tjalve, som alle er garva motbakkeløpere, dannet tettrioen. Henrik fulgte de i nesten 2 km, men allerede etter 600m følte han at dette kom til å bli en grufull opplevelse. Men både Henrik og Arnt Inge fant fort ut at her kan man ikke løpe med fart som presser pulsen. Her er gjelder det å ligge akkurat under melkesyregrensa, og det gjelder å finne det rette giret for å holde et jevnt tempo. Både Henrik og Arnt Inge lå mye alene oppover de bratte stigningene, og så ikke mye tegn til liv i de strekningene det var tåke…. Arnt Inge tok igjen Henrik rundt 8 km, og ledet på Henrik til det stod igjen ca 2 km. Da fikk Arnt Inge problemer med magen og måtte roe ned inn mot mål.
 
Fine debutløp av begge, til tross for at det var langt framover. Gjedrem har deltatt flere ganger i dette løpet og dro nok fordel av det i forhold til sine to hardeste konkurrenter. I tillegg hadde han med seg eget støtteapparat med drikke etc oppover. De to andre ledet det meste av løpet og opplevde flere ganger at drikkestasjonen ikke var helt beredt når de kom. Vi kjenner ikke om NM motbakkeløp har andre regler enn andre NM arrangement, der det kreves at løperne skal kun holde seg til arrangørens drikkestasjoner. Dette er ikke til forkleinelse for Gjedrem som løp fantastasisk og senket egen løyperekord med et stort minutt. Sluttida 1,28,57 på en halvmaraton, er det mange som har problemer med om det er flatt. Sundbye var bare 26 sekunder bak.
 
Henrik fikk tida 1,36,47 og ble nr 4 totalt og nr 2 i klasse 35-39 år. For Arnt Inge ble tilsvarende siffer 1,37,59, nr 5 totalt og nr 3 i klasse 35-39 år.
 
For Juan ble dette en vond opplevelse, og løp/gikk med krampe de siste 4 km og kom inn på 1,52,24 og ble med det nr 9 i klasse 35-39 år.
 
Ørjan, som har vært mye syk i vinter og har fått trent lite, kom inn på fine 1,58,57 og ble nr 6 i den klassen som ikke talte med i NM.
 
Edvin kom inn på 2,11,50 og ble nr 4 i klasse 60-64 år.
 
Her skal det også komme mange bilder.
 
I tilegg vil det bli reportasjer og mange bilder på www.kondis.no
 
For de som ikke har sett Ørjan, så ser han slik ut (bilde fra et tidligere løp) http://www.frafjordtilfjell.com/hoved.php?valg=1
 
Her er bilde like etter start. Henrik har tenkt å prøve henge på teten