NM halvmaraton 10. juni, m.m.

Henrik tok bronse på 1.08.27, Juan ble nr. 11 på 1.11.31. Helge nr. 7 i M20-22, Bjørn V nr. 2 i M45-49.

Resultatlister

Statoillekene, 5.000m lørdag 09.06.07., Stjørdal

Det stilte bare to mann på 5.000m i Statoillekene, Ivar Husby, Vollan og Lars Hagen, men tilgjengjeld gjorde de habile løp i varmen. De løp sammen i bortimot halve løpet før Husby dro ifra og kom inn på 15,11,59, mens Lars kom inn på 15,26,75. Han perset med 15 sekunder og løp seg inn til en 8. plass på ”RT ti på topp”.

NM Halvmaraton, 21,1 km søndag 10.06.07., Namsos
Etter to fjerde plasser tidligere i NM halvmaraton, var det gøtt for Henrik å løpe inn til en flott bronsemedalje. Urige Buta og Henrik Sandstad gikk i tet umiddelbart, deretter kom en duo bestående av Mikael Olsen og Helge Dolsvåg (klasse 45-49 år!!!). Disse to hadde lenge ei luke til hovedfeltet på 6-7 mann., der Henrik lå fint hele tiden. Da Rune Opem slapp en runde, dvs 7 km, fra mål var det fire mann igjen som skulle kjempe om bronsemedaljen. 500m fra mål spurtet Henrik i fra hjemmefavoritten Mikael Olsen. Et bra løp også av Juan som har slitt med forkjølelse en 14 dagers tid.

Henrik var 40 sek bak sin bestenotering, men noe av det skyldes nok varmen. Sjøl om tempen krøp under 20 grader, så er det ikke ideelt for maratonløping. Henrik åpnet sesongen svært bra, men i de to siste konkurransene før mesterskapet, buttet det litt i mot. Det gjorde at Henrik var litt usikker før løpet og var derved ikke den mest dravillige i hovedfeltet, noe som kanskje var lurt i det varme været.

Bjørn Vonheim løp jevnt bra til det gjenstod 5 km, mens Helge Langen fikk det tøft allerede etter 10 km etter ei åpning som viste seg for hard, noe som man blir hardt straffet for i sterk varme.

Blåfjelløpet, 13 km, søndag 10.06.07., Halsa-Bøfjorden

To fra RT stilte i det tunge Blåfjelløpet, som går fra Halsa til Bøfjorden. Nils Ivar Gjerstad vant klart foran Råg Mikkelsen. Nils Ivar var 15 sekunder fra fjorårstida si. Fjelløp trekker ikke de store massene lengre, og bare 6 deltagere stilte i konkurranseklasse.