Nå renner resultatene inn..........

Sesongen har begynt for alvor, og her kan du lese om løp i Fana og Bodø i tillegg til Fjellseterløpet.

Laguneløpet, 2.040m, lørdag 19.04.08., Fana
Arnt Inge Nilsen kom inn til en andreplass i Laguneløpet, som gikk etter ei kupert grusløype, 19 sekunder bak Gularløperen Øystein Engum Andersen.

”Ei grei økt, men løper fortsatt dårlig teknisk”, var Arnt Inge sin egen vurdering etter løpet.

For komplett resultatliste:

B&OI Gampen 1. løp, 4 km, onsdag 23.04.08., Bodø

Bjørn Vonheim sesongdebuterte onsdag, med å delta i B&OI Gampen, som er en karusell som består av 7 løp. Bjørn har deltatt i denne karusellen nå i flere år, og deltakerantallet i det første løpet økte i forhold til i fjor, og nivået i toppen bedre, med flere unge skiløpere i tetbildet.

Best var den 17-årige skiløperen Bjørn Harald Sandvik, som vant 5 sekunder foran Trond Einar Elden, som er pt i Bodø i forbindelse med jobb.

Bjørn, som vant sin klasse klart, fikk litt problemer med lårmuskulaturen på slutten av løpet, uten at det i følge han sjøl, utgjorde noe særlig på sluttida. Bjørn har trent bra i vinter, men har den siste måneden slitt med knytninger i et lår under intensive økter. Han trodde han var kvitt dette, men det kom altså tilbake i slutten av den første konkurransen.

Det var ca 5 grader, litt vind og regn under løpet.

FJELLSETERLØPET, 8,3 km, onsdag 23.04.08., Trondheim

Dette tøffe løpet, som arrangeres av NTNUI, starter ved Lerkendal, går over Stavnebrua, opp Ila til Skistua. Dette løpet startet opp lenge før motbakkemoten som har kommet for fullt de siste år. Fra 1987, ble løpet arrangert under navnet Fjellseterløpet, før det gikk løpet under navnet Sigmund Staup, og var mest en ren ”studentgreie”. Men også Fjellseterløpet merker tydelig motbakkebølgen, for deltagelsen økte i år til 209, mot 99 i 2006, men da snødde det ved Skistua ved innkomsten!!

I år var været imidlertid helt ideelt, og RT stilte med 3 deltagere, Lars Morten Bardal, Helge Langen og Knut Brede Liland. De to førstnevnte perset, Lars Morten riktignok med bare 1 sek, men kom inn til en 6. plass. Helge viste også denne gang at han har gjort store framskritt, og perset med 47 sekunder.

Knut Brede løp inn til en 2. plass i klasse 40-49 år. I fjor ble dette hans eneste konkurranse, vi får håpe på litt flere i år….