Mange resultater i uke 36

Klubbmesterskapet i terrengløp var bare ett av mange løp denne uka. Her finner du mer om Knubben-trimmen, Flådilten (Henrik spurtslo Terje Olsen), 800m, Birkebeinerløpet (Morten nr 2) og Trondheim Maraton (Bjørn nr 2).

Knubben-trimmen, 12 km, søndag 04.09.05., Røsvik i Salten

Jørund Eldevik deltok i Knubben-trimmen, et 12 km langt skogsløp, som han vant på tida 52,27. Han var nesten 9 minutter foran neste deltager. I alt deltok 9 løpere.

Flådilten, ca 7,5 km, tirsdag 06.09.05., Flå

Terje Olsen dro det meste av løpet og Henrik Grøseth hadde nok med å henge på, bare tre dager etter halvmaraton. Men Henrik klarte å få de nødvendige meterne på slutten, og tok den gamle løyperekorden med rundt 10 sekunder. Vår andre deltager, Bjørn Sæther, ble tidlig stiv, og klarte ikke å løpe opp mot sitt beste.

Onsdagsstevne, 800m, onsdag 07.09.05., Trondheim Stadion

Guled Kahin Hared har den siste tida slitt med en skade i låret, men prøvde seg på en 800m. Han kom inn på litt over 2,10 og var preget av skaden som dessverre forverret seg. Men det er tydelig at banesesongen er på hell, for Guled var eneste deltager på øvelsen.

Birkebeinerløpet, 21,3 km lørdag 10.09.05., Lillehammer

Over 3.000 deltok i årets Birkebeinerløp, Morten Svinsås ble nr 2 i klasse 20-24 år på tida 1,21,28. Vinner av klassen ble Arne Post fra Oppegård som fikk tida 1,16,49. Dette var bare 1,16 bak Odd Snerthammer, fra Knaben som var løpets total vinner. I Morten sin klasse deltok 55 løpere.

Morten slo for øvrig vår ”ekser” Gert Moen, som fikk tida 1,23,24, noe som holdt til en tredje plass i klasse 25-29 år. Gert som representerer Lillehammer, har deltatt de tre siste årene med bare 23 sekunder i differanse mellom beste og dårligste løp!!!

Råg Mikkelsen er vår virkelige Birkebeinerveteran. Han har deltatt i 7 av de 8 løpene som har vært arrangert. I år løp han inn til en 55. plass i klasse 30-34 på 1,34,18. Et stykke bak persen, men på bedre tid enn de to siste årene. I alt deltok 252 i Råg sin klasse.

Trondheim Maraton, (hel og halv) søndag 11.09.05., Trondheim

Vi hadde fire deltagere med, Bjørn Sæther, Frode Grønning og Jørund Eldevik på halv og Henrik Aasbø på hel.

Bjørn Sæther debuterte på halvmaraton med en fin 2. plass i klassen og 3. plass totalt. Juan Miguel Valdes Rodrigues var i en særklasse og vant på 1,09,09, bare 4 sekunder bak sin tid i Drammen sist helg, da han løp i sterkt felt, mot nå helt solo.

Bak Juan var det imidlertid jevnere. Kjetil Wang dro på flere løpere. Frode Grønning slapp etter 12-13 km, men kom inn til en fin 3. plass i klassen og nr 6 totalt på tida 1,18,11. Bjørn forsatte å henge på Wang, og hadde krefter til å løpe i fra han de to siste kilometerne og kom inn på 1,16,31.

Jørund Eldevik gjorde også et fint løp, kom inn på 1,22,23, noe som holdt til 2. plass i klasse 50-54 år.

Henrik Aasbø åpnet forsiktig ettersom han kvelden før hadde ei hoft som ikke var helt medgjørlig. Han passerte halvmaraton på 1,59, men løp andre halvdel betydelig raskere og kom inn på 3,51,18. Han perser på maraton i ren Bubka-stil, den gamle persen var på 3,52,01. Men Henne er kanskje ikke så godt betalt som Bubka…….

Trondheim Maraton gikk i fine maratonforhold, dvs 12-13 grader og overskyet.