Kjempeløp av Henrik

Henrik Grøseth var bare 6 sekunder fra seier i Sentrumsløpet.

Sentrumsløpet, 10 km, søndag 29.04.07., Oslo
Perfekte forhold, 16 grader og vindstille, sørget for at det var svært mange gode tider i den litt tunge Sentrumsløptraseen. Svein Erik Buhaug, Juul Kaltenborn og Sondre Nordstad Moen tok teten i motbakken etter starten i Karl Johans gate. Farten var så stor at Henrik Grøseth turde ikke å følge på. Han ble liggende sammen med Andre Hammerø Løseth fra Kristiansand. 2 km fra mål begynte Moen å stivne og Henrik passerte han på oppløpet. Han tok også inn på tetduoen de siste km’ene og var bare 6 sekunder fra totalseier.
 
Henrik var svært godt fornøyd etter løpet, men følte seg litt tung i kroppen. Han var derfor litt overrasket over at tida ble så god, og er litt skeptisk til at løypa holder fullt 10 km. Men løypa skal være kontrollmålt, og kanskje var det den store farten som gjorde at Henrik følte seg litt tung i kroppen??????
 
Ellers viser resultatlista at kondisjonsidrett passer alle aldre; Både Sondre Nordstad Moen på 16 år og Helge Dolsvåg i klasse 45-49 år løp godt under 31 minutter. Hvis løypa er kontrollmålt, så må dette være i nærheten av norske aldersrekorder.
 
Et poeng til: Med Rune Opem på 30,44 var det 3 trøndere innenfor 3 sekunder. Det betyr forhåpentligvis at vi får mange tøffe dueller i trønderske løp utover sesongen.
 
Resultatene nedenfor er uoffisielle. Komplette resultater og reportasje vil komme på www.kondis.no
 
Utdrag av resultatlista (totalt uansett klasse):

 
 
 
 
 
1
Svein Erik Buhaug
Vidar
30,35
2
Juul Kaltenborn
Tjalve
30,36
3
Andre Hammerø Løseth
Kristiansand
30,39
4
Henrik Grøseth
Rindals-Troll
30,41
5
Sondre Norstad Moen
Strindheim
30,43
6
Rune Opem
Stjørdal
30,44
7
Helge Dolsvåg
Kristiansand
30,49