Holmenkollen1_004

Holmenkollstafetten: RT berget plassen i eliteklassen

Rindals-Troll ble nummer 17 totalt og 14 av de norske lagene i årets Holmenkollstafett. Med det berget de plassen med relativt god margin, de var 1 minutt foran Namdal som var første lag som rykket ned. Tiden 54.23, mens Tjalve vant på 49.48, 16 sekunder foran Gular.

Fullstendige resultatlister vil komme her.

Tida i år er ca. tre og et halvt minutt dårligere enn fjorårets da vi endte på en kjempegod 8. plass. Løypa i år var imidlertid 500 meter lengre, samt at det ble mange skadeforfall. Det måtte gjøres endringer på lagoppstillinga helt inntil det siste. Siden forrige presenterte lagoppstilling, meldte Lars Bakken Røen forfall. Siden også vår reserve har vært småsyk, ble ”Lars day” (=den aller yngste-vi har fire Larser i gruppa!) erstattet av Lars Hagen. ”StorLars” har vært skadet siden midten på mars, men er nå i trening igjen og i forrige uke gjennomførte han ei intervalløkt uten å kjenne smerter.

Sjøl om vi hadde to debutanter på laget, var det likevel mye rutine i laget, 8 av løperne har deltatt i Kollen 7 eller flere ganger og på Egon Ullevål kvelden før løpet, ble Råg Mikkelsen og Frode Grønning hedret som tiårsjubilanter. Hvem som løp de ulike etappene kan du lese her (men Lars Hagen har altså erstattet Lars day).

Dette er 28. gangen vi stiller i Kollen, derav 15 ganger i eliteklassen, og Hemnværingen Ole Arnold Sødal ble RT-løper nr 100 som har hatt gleden av å delta i verdens største gatestafett. Oppdatert deltagerkartotek her.
På bildet er løperne stilt opp etter etappe (etappe 1 nederst til venstre). Lars Hagen på etappe 14 mangler.