Hitraløp, Bedriftsløp og Henne har løpt 55km!

6 RTère stilte i Hitraløpet, Trygve Reitan vant et terrengløp i Bedriftskarusellen og Henrik Aasbø har deltatt i Eggemoen 6 timers.

Hitra-løpet, 6 km, lørdag 17.04.10, Hitra

I tillegg til 6km, inngikk også halv- og helmaraton i Hitraløpet. RT stilte med 6 løpere i 6km-løypa, som var det første av 8 KRETSLØP. Stor spenning var knyttet til været, ettersom det var snø/regn og sterk vind tett inn til start. Men vinden løyet og det ble opphold. Løypa bestod av ca 1 km asfalt i starten og litt asfalt på slutten. ”Mitt i mellom” gikk løypa over myrheier, der det var lagt fiberduk med grus ala ”rundt Tjønna”. Fint underlag nå i sesongstarten.

Tumsa, som har meldt overgang fra Namdal Løpeklubb til Strindheim foran denne sesongen, tok tet fra start med Thomas Holm hakk i hæl. Thomas fulgte i 500m før han slapp, men avstanden i mål var ikke mer enn 14 sekunder. RT-løpere ble det også på de neste plassene, Arnt Inge Nilsen kom på 3. plass, deretter Lars Morten Bardal og Helge Langen. 18-årige Ole Sæterbø, som brukte bare ei uke på å konvertere fra langrennsski til joggesko, vant sin klasse og ble nr 7 totalt.

Ekstra gledelig med Lars Morten Bardal på startstrek. Pga skadeproblemer har han konkurrert svært lite de tre siste sesongene, i fjor deltok han i bare en individuell konkurranse. Vi får bare krysse fingrene for at i år holder beina i en hel sesong.

Det er å anta at denne reportasjen blir etter hvert oppdatert med bilder og komplett resultatliste.

Eggemoen 6 timers, lørdag 17.04.10, Eggemoen

Henrik Aasbø er ikke redd utfordringer og stilte i 6 timers løp på Eggemoen i ei løype på 1,5 km. I flg han sjøl, en tung dag på jobben, det ble med ca 55 km, ca 5 km bak persen på 60.180m. Ikke helt ideelle forhold med sterk vind.

Som en bonus fikk han også naturlig nok notert dette som et maratonløp, dermed kunne han registrere sitt 46! Maratonpasseringa var på rundt 4,20.

Tro det eller ei, hele 86 løpere utsatte seg for denne prøvelsen!!!

Antar at det etter hvert vil komme komplette resultater på løpets hjemmesider:

Terrengløp (Bedriftskarusellen) 4,0 km, torsdag 15.04.10., Ladestien, Trondheim

Trygve Reitan sin filosofi er å konkurrere seg i form. Han har også i år trent svært lite i vinter, men kommer til å delta i mange konkurranser framover. Torsdag vant han et bedriftsterrengløp på Ladestien (tur/retur Rotvoll-Devlebukta). Han var svært usikker på forma og ”lot” Håvard Lorange ta teten. De lå sammen til vending (halvveis). Derifra og inn lå Trygve i tet.

Trygve kom i mål på 14,39, 9 sek saktere enn i fjor, men forholdene var dårligere i år (2-3 plussgrader og regn) og han betrakter dette som et minst like bra løp som i fjor.