Henrik satte ”klubbrekord” i Fjellseterløpet.

RT hadde tre deltagere i Fjellseterløpet. I tillegg har Trygve Reitan sesongdebutert.

Terrengløp (Bedriftskarusellen) 4,0 km, torsdag 14.04.09., Ladestien, Trondheim

Trygve Reitan åpnet sesongen med å delta i et bedriftsterrengløp som gikk etter Ladestien tur/retur Rotvoll-Devlebukta. Trygve dannet fort en trio sammen med Bjørn Dahle (Mosvik) og Runar Martinsen (Namdal Løpeklubb). Dahle økte farten ca 1 km fra mål og Trygve stivnet. Men han klarte likevel å slå Martinsen i spurten.

I mål fikk Trygve tida 14,33 og var 7 sekunder bak vinneren Bjørn Dahle. Tanken var at Trygve skulle delta i NM Terrengløp, men pådro seg en liten forkjølelse etter dette løpet, og måtte melde forfall til NM.

Komplett resultatliste:

FJELLSETERLØPET, 8,3 km, onsdag 22.04.09., Trondheim

Dette tøffe løpet, som arrangeres av NTNUI, starter ved Lerkendal, går over Stavnebrua, opp Ila til Skistua. Første kmèn er relativt flat før det stiger over 400 høydemeter oppover mot Skistua. Hele 260 løp oppover de bratte bakkene. Legg merke til den store deltagerøkningen de siste åra (se nederst i resultatsammendraget).

Det var fine forhold for langdistanseløp og RT stilte med 3 deltagere, Henrik Grøseth, Arnt Inge Nilsen og Frode Grønning.

Det var fire løpere som skilte seg tidlig ut, Håvard Fjærli, o-løper Lars Skjeset og langrennsjuniorene Jørgen Bye Brevik og Didrik Tønset. De to første gikk i brudd ca halvveis og Fjærli kontrollerte inn de siste 1,5km inn til ei imponerende sterk tid, den beste på mange år (se vinnertider nederst i adelskalenderen).

Arnt Inge var den som gikk hardest ut av våre, men følte seg tung. Henrik gikk litt mer forsiktig ut, men passerte Arnt Inge ca halvveis. Til tross for at Henrik syntes det var langt fram til tet, ble det ny klubbrekord. Han slo Sigurd Brørs sin gamle rekord med 29 sekunder. I motsetning til vinneren hadde både Henrik og Arnt Inge to harde NM i helga i kroppen, det kan nok tenkes de satt i litt ennå.

Den som imponerte mest av våre var Frode, som kom inn til en 9. plass totalt på tida 32,23, etter et veldisponert løp.

Henrik ble nr 5 totalt, mens Arnt Inge ble nr 8. For øvrig tok våre tre tredobbelt i klasse 30-39 år. De gjorde også vei i vellinga på vår interne Adelskalender. Henrik til topps, Arnt Inge på andre plass og Frode rykket oppover til 5. Plass.