Henrik på halvmaraton i Haag

Henrik Grøseth sesongdebuterte med å løpe halvmaraton på 1,09,23.

Fortis City-pier-city loop, 21,1 km, lørdag 25.03.06., Haag

Henrik Grøseth sesongdebuterte med å løpe halvmaraton på 1,09,23. Grei temperatur, 10 grader, men en lei vind gjorde at forholdene ikke var helt ideele. Henrik var skuffet over resultatet, kanskje mest fordi at kombinasjonen lite trening i ”lettsko” så langt og periodevis løping på brostein, gjorde at Henrik fikk smerter i hofta. Men åpninga på 31,46 på første 10km (3,10 pr km), viser at Henrik har lagt ned et grundig treningsarbeid i høst/vinter. Så gikk han opp i ett snitt på 3,28 på de neste 5 km, mens avslutningen på de siste 6 km gikk på 3,18. Litt ujevne km-tider skyldes nok delvis vinden (han ble liggende mye alene) og at beina/hofta ”sviktet” før kondisen.

Tida holdt til en 22. plass i det knallharde feltet med 9 kenyanere på startstreken. Treningskompis Henrik Sandstad ble nr 20. på 1,07,24. Innlagt i løpet var også nederlandsk mesterskap. Bare 4 nederlendere slo Henrik S. Moses Kigen fra Kenya vant på 1,01,17. Åpningsfarten på de første 10 km: 28,20!!!!! Når man tenker på at det var over 5.800 deltagere på startstreken og at det var innlagt nederlandsk mesterskap på halvmaraton, virker det litt merkelig at begge Henrikène løp mesteparten av løpet alene. Henrik G hadde faktisk ett minutt fram til nestemann. Bakgrunnen for at det ble slik, er vel at man har en kenyansk elite som lever av startpenger/pengepremier, som dominerer teten i de fleste store maratonløp, samt at bredden i Nederland, når det gjelder langdistanseløping, ikke er stor. To av kenyanerne hadde perser på 59-tallet!

Hvis man ser på at Henrik var bare 1,36 bak pers, under forhold som ikke var ideele, skal ikke Henrik være altfor misfornøyd med tida, årstida tatt i betraktning. Bakgrunnen for at Henrik stilte i dette løpet, var for å få ei skikkelig konkurransegjennomkjøring før han skal ut og sloss med seg sjøl i London Maraton. Så er det å håpe at hofta blir medgjørlig så kjapt som mulig.

Komplette resultatlister finner du her (resultater ser ut til å hete utislagen på hollandsk….):

http://www.fortiscpcloop.nl/

Henrik Sandstad vil nok komme med en rapport på sin egen hjemmeside, når han har fått ”slikket sine sår”.

http://www.henriksandstad.com/