Henrik og Bjørn vant hvert sitt løp

Henrik Grøseth vant Tordenskioldsløpet, mens Bjørn Vonheim vant det 2. løpet i Bodø-gampen.

Tordenskioldløpet, 5 & 10 km, onsdag 06.05.09., Trondheim

Vi stilte med tre deltagere i årets Tordenskioldløpet som etter en downperiode, er deltagelsen på veg oppover igjen. På 10 km deltok 547 mot 520 fjor og 470 i for fjor. I tillegg har de også de siste åra også hatt en 5 km, der han deltagelsen nå kommet opp i 120 (48 i fjor), slik at det i alt deltok 667 løpere, antagelig det største mosjonsløpet i Midt-Norge..

Tidligere har vi hatt mange løpere med i Tordenskioldsløpet, men den kommer for de fleste for nært Holmenkollstafetten. Av Kollen-deltagerne var det bare Henrik Grøseth som deltok, han la seg i rygg på Håvard Fjærli fra Namdal Løpeklubb og lå der stort sett til spurten, som Henrik tok greit sjøl om han var hemmet av en strekk eller krampe i låret. Håper at han får skikk på den til Kollen. Henrik vant på 31,55, 3 sek foran Fjærli. Dette var bedre enn hans bestetid på 10 km i fjor.

Ut fra treningsgrunnlag, et godt løp av Trygve Reitan, som kom inn på 35,32, bare to sek fra klasseseier i 40-44 år. Terje Drøyvold vant klassen. Totalt alle klasser ble Trygve nr 15.

Morten Svinsås var vår tredje deltager, han kom inn på 36,12 og ble nr 15 i klasse 23-39 år. Totalt ble han nr 22.

Rundt 10 grader, brukbare forhold, men litt sidevind.

B&OI Gampen 2. løp, 10 km, onsdag 06.05.09., Bodø

Bjørn Vonheim vant det andre karusell-løpet. Andremann Thomas Tanemsmo lå i rygg på Bjørn hele vegen, men måtte slippe på de siste 6-700 meterne. Bjørn løp på 35,34, 13 sek raskere enn i fjor. Godt løp også av Jørund Eldevik som kom inn på 37,27 i ei løype som ikke er så altfor lett, men ikke kontrollmålt.

Brukbare løpsforhold, med 8 grader og lite vind etter Bodøforhold.