Helge Langen_800x1045

Helge knuste sin egen klubbrekord på 800m

Helge Langen har vært i Gøteborg i helga og løpt 800m på 1,56,45!!! Fin tid også på 1.500m 3,59,14. Vi har også med rapport fra Hellsylt-løpet med Alf Petter Bøe som deltager.

Världsungdomsspelen, 800m (08.07.) og 1.500m (07.07.), Ullevi, Gøteborg

Helge Langen har deltatt i Världsungdomsspelen i Gøteborg i helga, sammen med utøvere fra 30 nasjoner. Til sammen var det planlagt 7.500 starter i dette stevnet, men Madonna er større!!! Pga hennes konsert måtte stevnet flyttes fra sine faste årlige datoer… Dimensjonen på stevnet synliggjøres ved å vise til at 850 løpere startet på 100m!!

Helge var ikke heldig med seedinga på 1.500m. Han var den siste som ikke ble med i A-heatet, og åpninga i Helge sitt heat var altfor svak. 66 og 2,11 var de to første passeringene. Da Helge satte persen på 3,58,07 på Lillehammer for 2 uker siden, var tilsvarende åpning: 64 og 2,08. Helge gikk i tet 500m fra mål, men da gikk ”alle” fram for å sloss, og det ble en sterk avslutning og Helge kom inn like bak sin ferske pers, denne gang på 3,59,14. Helge ble nr 4 i heatet som ble vunnet på 3,58,26.

Helge har gjort store framskritt på denne distansen denne sesongen, det ser man også ut fra at han i fjor i samme stevne var seedet i C-heatet.

Fine forhold: Overskyet, 22 gr og vindstille.

Så over til dagens 800m. Helge kom her i C-heat, men det var flere 1,57-løpere i feltet. Ei gruppe på 4-5 løpere gikk løs allerede etter 100m, og hadde følgende ca-passeringer: 26-57-1,26. Helge lå fint på halen i denne gruppa, og begynte å passere løpere i gruppa 300m før mål. Etter 700m var Helge i tet, og holdt seg der til han passerte målstreken på 1,56,45!!! En kraftig forbedring av egen klubbrekord med 1,78 sek fra i fjor. Dermed er også Guled sin uoffisielle klubbrekord på distansen, også slettet.

20 gr og sol i dobbelt forstand.

Ajourført Ti på topp og Klubbrekorder, finner du under statistikker.

Komplette resultater lørdag (inkl 1.500m):
Komplette resultater søndag (inkl 800m)

Reportasje på kondis.no fra 1.500m:

Hellesyltløpet, 6,6 km, lørdag 07.07.12., Hellesylt
I et stort felt på Hellesylt ble Alf Petter Bøe nr 17 blant 99 konkurranseløpere. Løpet ble sterkt preget av at Lyn hadde skisamling i området. Hele 11 av de som var foran Alf Petter i mål, var fra Lyn.
Alf Petter løp på 25,46 noe som er godt bak sin egen tid fra 2010, da han løp på 24,21. Alf Petter fikk en strekk i det første løpet han skulle delta i år, og er fortsatt bak sitt beste rent formmessig. Årets tid tilsvarer 3,55 pr km.
I teten måtte den tidligere løyperekordinnehaveren, Kristian Nedregård, som representerer Tyrving, strekke våpen for skiløperen Anders M Hst, som vant på 21,16, tre sek foran Nedregård.