Fire løp denne uke

Nå ”løper” det på med konkurranser og vi kan berette fra ”Bodøgampen”, terrengløp ved Kristiansten Festning, Elifsen/Lykkja deltok i ”Perversen (!)” og Thomas Holm har løpt seg inn på RT sin Ti på topp på 3.000m.

B&OI Gampen 3. løp, 3.000m, onsdag 13.05.09., Bodø

Våre Bodøbaserte løpere, Bjørn Vonheim og Jørund Eldevik stilte onsdag på 3.000m baneløp på Mørkvedlia Idrettspark. Tøft for ”mogna menn” å stille på en såpass kort distanse, men det er ypperlig trening.
56 deltagere i et baneløp er bra. Bjørn ble overrumplet av noen ungdommer som gikk ut i hundre, og i flg han sjøl løp han med melkesyre fra passert 200m….Han ble nr 2 i klassen og nr 4 totalt på 9,58. Jørund vant klasse 50-54 år på 10,45.

3 deltagere

Terrengløp (Bedriftskarusellen) 3,0 km, torsdag 14.05.09., Kristiansten Festning, Trondheim

Trygve Reitan har deltatt i nok et bedriftsløp. Denne gang rundt Kristiansten Festning, der det ble løpt 2 runder à 1,5 km og det er tydelig at Trygve begynner å finne formen. Han dannet en trio bak Christoffer Søbstad som fikk løpe sitt eget løp, sammen med Bjørn Dahle og Even Løkken. Etter 500m ut på andre runden, i ei slak stigning, måtte Even Løkken slippe, og like etterpå ble Søbstad passert.

Trygve prøvde å rykke fra Dahle 250m fra mål, men Dahle la seg i rygg og klarte å avgjøre løpet på målstreken. Trygve fikk 9,52, sekundet bak Dahle, sjøl om det var bare centimetre som skilte. Tredje mann totalt, ble Even Løkken på 10,07. Trygve løp 12 sek raskere enn i fjor og var bare 2 sek fra Kjetil Wang sin løyperekord fra 2002.

Komplett resultatliste:

Åpningsstevne, lørdag 16.05.09., Steinkjer
Vi hadde to deltagere med, Thomas Holm på 3.000m og Helge Langen på 800m. På 3.000m var det fire mann som fikk ei luke med en gang. Thomas og Håvard Fjærli fra Namdal Løpeklubb dannet ei gruppe bak disse. De holdt jevnt tempo helt inn og Thomas kom inn på 8.57,59 etter at han spurtslo Fjærli. Thomas ble dermed førstemann i år som kom inn på Ti på topp. Han snek seg inn med 3 tiendeler. Et lovende løp av Thomas som hadde rundt 9,21 som pers fra tidligere.
Helge derimot, traff ikke så godt med opplegget. Han holdt den farten han la opp til de første 300m, men så stivnet han og fikk ei tung reise inn. Han kom inn på 2,05,61. Var likevel bare 28 hundredeler bak persen, men mener å ha langt mer inne.
Fine løpsforhold, litt varmt, men nesten ingen vind.

Forbordfjellet opp (Perversen), 4,9 km, fredag 15.05.09., Skatval

Vi hadde to deltagere i det tøffe motbakkeløpet, som starter ved Skatval kirke, Morten Eilifsen og Hans Petter Lykkja. Dette er egentlig et militært løp og på brakka er det døpt ”Perversen”. Vi skal være forsiktige med å karakterisere Petter Eliassen sitt løp, men vi kan holde oss til ”rått”. Han senket Eldar Rønning sin løyperekord med over ett minutt, ett løp som ble fullstendig dominert av langrennsløpere.
På andreplass kom Kristian Tetli Rennemo, foran vår bestemann Morten Eilifsen, som fulgte Eliassen til omtrent halvveis. Morten kom hårfint under Rønning sin gamle løyperekord og 9 sekunder bedre enn sin egen pers fra 2007. Godt løp også av Hans Petter Lykkja, som kom på 7. plass. Løypa stiger 515m og i de bratte bakkene er det ingen fordel å stille med Hans Petter sin ”BMI#…………