Da er høstsesongen så smått i gang

Reportasje fra Melen Opp, Olsokløpet, Horningdalsvatnet maraton (10 km) og Knubben Rundt.

Melen Opp, 6,5 km, lørdag 21.07.12., Bryn il, Fræna
Morten Eilifsen, viste god form, da han vant motbakkeløpet Melen Opp, 22 sek foran langrennskollega Niklas Dyrhaug.
Vi ser tydelig av resultatene, at ikke alle behersker motbakkeløp like godt, bl a ser vi at den gode ”flatløperen” Andre Hammerø Løseth, ble nr 7, 5,30 etter Eilifsen.

Olsokløpet, 11,6 km, lørdag 28.07.12., Ålvundeid

Fine forhold under årets Olsokløp, 15-16 gr, oppholdsvær og nesten vindstille. Vår deltager Alf Petter Bøe, var ikke fornøyd med gjennomføringen. Han er ikke helt i støtet ennå etter skaden i begynnelsen av mai. Ei intervalløkt litt for tett innpå, satt i, og lå i begynnelsen av løpet på 4. plass. Han kom opp på andreplass etter hvert og ved vendepunkt, omtrent halvveis, passerte han lederen Hallvard Magerøy.
Alf Petter ledet helt til de skulle inn på stadion, da han ble passert av Magerøy, som holdt tetplassen helt inn. Magerøy som løper for Ulvungen, kom inn på 48,29, mens Alf Petter kom inn på 48,41. Alf Petter vant imidlertid sin klasse 40-44 år klart. I alt deltok 9 løpere i konkurranseklassene.

Horningsdalsvatnet Maraton, 10 km, lørdag 28.07.12., Horningdal

Horningdalsvatnet Maraton består av flere distanser, der hel- og halvmaraton er hoveddistansene. Bjørn Vonheim, var på ”hjemlige” trakter, og benyttet anledningen til å stille på 10 km. Han løp sammen med vinneren, Audun Skogen, fram til ca 4 km. Resten ble solo, passerte 5 km på 18,07 og kom inn på 37,21. Vinneren Skogen fikk 36,05.
Bjørn ikke fornøyd med tida, karakteriserte forma som ”ferieform”, så han bebuder nå ”skjerpings”. Men klasseseier ble det.

Komplett resultatliste 10 km her:
Reportasje og mange bilder:

Knubben Rundt, ca 10 km, søndag 31.07.11., Ytre Snillfjord
Ole Arnold Sødal deltok i Knubben Rundt, som er svært storkupert. Det starter med ei stigning på 300m på 3 km, deretter litt flatt (myr) før det går bratt ned til 6 km. Stort sett flatt inn derifra.
Ole Arnold vant sin klasse, men ble nr 4 totalt. Han ”mistet” de to beste, Tore Bjørseth Berdal og nevø Joakim Sødal med en gang i motbakkene ut fra start. Han løp dessuten feil før han kom til toppen, som han tapte 15-20 sek på, dermed kom han også bak Lars Bendic Eide. Han tapte ytterligere nedover til 6 km, men derifra og inn, tok han litt innpå Eide.
Berdal vant på 40,24, over minuttet raskere enn sin egen vinnertid fra i fjor. Joakim Sødal på andre plass, forbedret seg med 15 sek fra i fjor.
18 deltagere i konkurranseklassene, mot 30 i fjor.