6 KM-medaljer

Henrik Grøseth var beste løper under KM i Terrengløp ved Kristiansten Festning i neste års NM-løyper.

KM Terrengløp, lørdag 26.04.08., Festningsløpet, Strindheim IL

KM-Terrengløp gikk i år i området rundt Kristiansten Festning og løypene var identisk med neste års NM-løyper. Det er bare å slå fast, Strindheim il kan tilby gode, fartsfylte og publikumsvennlige løyper.

Vi stilte med 7 utøvere, hvorav 6 tok medalje. Enkelte klasser var tynne, men det er ikke våre utøveres feil…

Henrik Grøseth, som i vinter, pga ny jobbsituasjon, har fått trent mye mindre enn tidligere år, hadde kontroll på seniorfeltet. Han rykket i en nedoverbakke på den andre av de 3 rundene, og bare Håkon Brox fulgte. Brox stivnet imidlertid på slutten og Henrik vant relativt klart. Et svært positivt løp av Lars Morten Bardal som kom inn til andreplass i seniorklassen, etter et hardt spurtoppgjør med oppdalingen Ivar Vollan som vant klasse M21-22.

I de yngre klassene imponerte Ole Sæterbø og Berit Mogstad. G15 og G16 stilte i samme heat som bestod av 14 ivrige løpere. Ole lå på 2.-3. plass i starten, men gikk tidlig i tet og dro hardt. Han fikk etter hvert ei luke, men stivnet litt i den siste motbakken og 15-åringen Anders Stensås fra Lundamo begynte å komme nærmere. Det ble et drabelig spurtoppgjør mellom disse som Ole avgjorde med ett tiendel.

Berit var alene i sin klasse, men startet sammen med J16 og J18. Berit hang godt med hele vegen, og var bare 9 sekunder bak Tonje Uvsløkk Haugen fra Trondheim Friidrett som vant J16.

Ingebrigt Børset Steen og John Langli løp samme distanse som Ole, men løp i et seinere heat, der åpningsfarten var svært svak og det ble løpt i rykk og napp. Ole, som kjørte jevnt og hardt, fikk derfor best tid av alle som løp 2.025m. Det ble hhhv bronse og sølv til Ingebrigt og John. De løp i samme heat, der Ingebrigt slo John med 19 sekunder.

De fleste som løp 2.025m (15-18 år) var stort sett løpere som har konkurrert med ski på beina i vinter. ”Rene” friidrettsutøvere burde i tillegg til baneløp, ha deltatt i slike fine terrengløp som dette.