22 RT'ere i Gaudalsløpet!

Lars Hagen vant Gauldalsløpet, men vi har også hatt løpere på eksklusive steder som London, Krokstadøra og Bodø.

Krokstadøra Rundt, søndag 30.05.10., ca 14 km, Krokstadøra

Martin Muan vant Krokstadøra Rundt på 57,40, 1,37 foran skiskytterkollega Andreas Kvam fra Dalguten. 5 løpere deltok i langløypa på ca 14 km.

Watford Open Graded Meetings, onsdag 02.06.10., 1.500m, Watford

Helge Langen kombinerer et stevne i Watford (2 mil nord for London) med et konsertbesøk (eller kanskje det er omvendt?). Og her har banefriidretten en helt annen oppslutning enn her hjemme. 22o (!!) deltakere på 1.500m, fordelt på 16 heat med 14 i hver rangert etter forventet sluttid. Forventet sluttid på løperne i Helges heat lå mellom 4:04 og 4:08.

Helge åpnet forsiktig med 2 67 runder, og lå da 3 sek bak sin passering da han satte sin pers på 1.500m. Men han avsluttet sterkt og kom inn på 4,07,62, bare 9 tiendeler bak persen. Helge ble nr 3 i sitt heat.

B&OI Gampen , 1.500m, onsdag 02.06.10., Mørkvedlia Idrettspark, Bodø
Også Jørund Eldevik har deltatt på 1.500m, men under andre forhold enn Helge i London. Men 31 løpere er bra det også. Jørund gjorde et bra løp, han kom inn på 4,57 og det er det ikke mange i klasse 55-59 år som gjør om igjen. Det holdt til klar klasseseier, og han ble nr 8 totalt uansett klasse.

Gauldalsløpet, onsdag 02.06.10., ca 6,7 km, Lundamo il

Fine løpsforhold under årets Gauldalsløp, 12 grader, litt yr og nesten vindstille.

Gauldalsløpet har stor betydning for ”sorteringen” av løpere mht til 1. og 2. lag i St.Olavsloppet, og vi mønstret hele 22 løpere. Herreklassen bestod av 54 løpere, dvs at vi stilte med 41% av deltagerne!!!!

Vi hadde ikke bare bredden, vi hadde også toppen. Lars Hagen og Arnt Inge Nilsen tok umiddelbart tet, og holdt sammen i 2,5 km før Arnt Inge måtte slippe. Derifra og inn løp begge alene. Lars kom inn på 21,07, som er 13 sek raskere enn i fjor, til tross for at han da hadde pes fra andre helt inn. Dermed lurte han seg opp på tredje plass på vår eksklusive adelskalender (se nedenfor).

Mange løp bra, men trekker fram skiskytter Henrik Brovold, som i sin første løpskonkurranse denne sesongen, løp inn til 4. plass på 22,07 og inn på 8 plass på vår adelskalender. 18-årige Ole Sæterbø, gjorde et av sine beste løp, og kom inn på en fin 7. plass totalt. Ellers fortjener også den 30 år (!) eldre Bjørn Vonheim en omtale. Han viser en motivasjon som går langt ”utenpå” flere yngre utøvere. Etter en litt laber fjorårssesong, har han lagt ned et godt treningsarbeid i vinter, og tar turen Bodø tur/retur på en kveld, for å kvalifisere seg til førstelaget under SOL. Det er bare å si, han la inn en god søknad.