Skileik, poengrenn og skitreninger 2023

Skigruppa i Rindal IL arrangerer Rindal Sparebank Ski-cup. Ski cupen arrangeres hver torsdag og består av skileik og poengrenn på Igltjønna Skistadion og på Skogsletta. Første arrangement er skileik ved Igltjønna skistadion torsdag 5. januar kl. 18.00. Alle deltakere i Rindal Sparebank Ski cup får premie! Vi deler ut saft til deltakerne på alle arrangementer, og det kan også bli noe godt å bite i.

Hovedformålet med Rindal Sparebank Ski-cup er at barna skal synes det er gøy og leke og renne seg på ski! Ski-cupen er skiavdelingen sitt bidrag til klubbens barneidrett, der allsidig lek vil kunne være positivt for utviklingen av barnas skimestring og kroppsbeherskelse.

Klassecup

Også i år arrangerer vi klassecup. Alle barn får ett poeng pr. oppmøte, og den skoleklassen som får flest oppmøter gjennom vinteren, i forhold til klassens totale antall, vinner en sosialkveld med kino og popcorn.

Informasjon

Utover vinteren vil all informasjon om Rindal Sparebank Ski cup vil bli lagt ut på facebooksiden «Rindal IL ski – Infogruppe for Rindal Sparebank Ski cup og Småtroll i løypa». Vi anbefaler alle foresatte å bli medlem der, og husk å sjekke at du har stilt inn varsler for alle oppdateringer. Hjemmesidene til Rindal IL vil være oppdatert med info om Ski cupen.

 

Oppsett og beskrivelse av arrangementene:

 • Skileik 
  • Ulike aktiviteter som hopp, slalåm, kulekjøring og annen lek på ski.
  • Skicross arrangeres (uten tidtaking) ved nye Igltjønna skistadion. Her legges det opp til en hinderløype på ski. I tillegg blir det aktivitetsposter for «vanlig» skileik.

Målet er at barna skal oppnå mestring og synes det er artig å renne seg på ski. Her skal det være bakker og hinder som passer alle.

 

 • Poengrenn og Rindalsmesterskap
  • På poengrenn får barna utdelt startnr. og skal gå ei løype på 500m, 1, 2, 3,4 eller 5km, alt etter alder på barna. Poengrennene er i fristil (valgfri stilart) eller klassisk stil.
  • Registrering for poengrenn er fra kl 1730-1800.
  • Vi vil også lage i stand en enkel skileik i forbindelse med poengrenne.
  • Det vil være premieutdeling etter Rindalsmesterskapet, og det blir kåret Rindalsmester for hver klasse fra J/G 11 år og oppover.

   

Dato/tidOppmøtestedArrangement
Torsdag 05.01 kl. 18:00Igltjønna skistadionSkileik
Torsdag 12.01 kl. 18:00SkogslettaPoengrenn klassisk stil 
Torsdag 19.01 kl. 18.00Igltjønna skistadionPoengrenn fristil (valgfri stilart) 
Torsdag 26.01 kl. 18:00Skogsletta Skileik
Torsdag 02.02 kl. 18.00Igltjønna skistadionSkileik
Torsdag 09.02 kl. 18:00SkogslettaPoengrenn klassisk stil
Torsdag 16.02 kl. 18:00SkogslettaSkileik
Torsdag 02.03 kl. 18:00Igltjønna skistadionPoengrenn fristil (valgfri stilart)
Torsdag 09.03 kl. 18:00Igltjønna skistadionSkileik
Torsdag 16.03 kl. 18:00SkogslettaSkileik
Søndag 26.03 kl. 12:00TørsåsløaTørsåslødag, skileik og Nordmarkløp
Torsdag 30.03 kl. 18:00Igltjønna skistadionRindalsmesterskap

Totalt gir dette 12 arrangement.

 

 • Premiering
  • Gullmedalje:     minst 10 oppmøter
  • Sølvmedalje:     minst 6 oppmøter
  • Bronse:               1-5 oppmøter
 • Skolecup: Vinneren kåres på sesongens siste arrangement, Rindalsmesterskapet.

 

 Skitrening tirsdager kl. 18:00

For barn i første klasse, og eldre. Vi har en egen gruppe for de yngste der det er organisert lek på ski. Målet er at barna skal tilegne seg god balanse og grunnleggende skiferdigheter som gjør at det blir artig å gå på ski. Vi tilbyr smørehjelp i forkant av skitreningene.

 

 

Utstyrstips

For de som skal lære seg å gå på ski anbefaler vi smørefrie ski eller felleski som er ca. lik lange som barnet, og staver som er ca. skulderhøyde. Viktig at utstyret ikke er for stort, da det vil gjøre læringen vanskeligere. 

For de som har lært seg de mest grunnleggende skiferdighetene anbefaler vi felleski for klassisk, eller kombiski for både klassisk og skøyting. Disse skiene har bedre glid, og vil oppleves som artigere å gå på.

For de som vil lære seg å skøyte er det viktigst med glatte ski. Dette kan være både kombiski og rene skøyteski. Vi vil også anbefale kombisko med ekstra støtte i ankelen dersom en har tilgang til det. men kan godt bruke staver som er litt lengre, ca. munnhøyde, men det fungerer helt vint med ett stavpar for både klassisk og skøyting. Vær obs på at derom en kjøper rene skøyteski så vil disse være såpass stive i spennet at de ikke vil fungere til klassisk.

 

Utlån av skiutstyr

Skigruppa har gått til innkjøp av skøyteski og staver som vi låner ut. Ta kontakt dersom du ønsker å prøve dette. Vi vil samtidig takke våre sponsorer som har gjort et slik innkjøp mulig.

 

Kjøp av skiutstyr

Ta gjerne kontakt med noen i skigruppa dersom du er usikker på hvilket utstyr du bør kjøpe. På generelt grunnlag vil vi anbefale å kjøpe brukt utstyr ettersom man ofte får topp utstyr til en svært redusert pris. Vi vil også anbefaler fecebookgruppa: Kjøpe/selge/bytte skiutstyr Rindal IL Ski. For kjøp av nytt skiutstyr minner vi om at klubben har avtale om klubbrabatt med Sport 1 Rindal.

Informasjonskanaler:

 

Med vennlig hilsen

Rindal IL, skigruppa

 

Last ned PDF