Sildballfestival i Rindal 22. april 2017

Rindal er klar for 10års-jubileum for sin Sildballfestival!
For 10 år siden hadde sildballgeneral Oddbjørn Heggem i Rindal IL en «vill» ide om å sette i gang en festival med utgangspunkt i sildballtradisjonen i Rindal.

Det ble en suksess fra første stund, og det har gjennom 10 år i tillegg til stor sildballbuffe vært arrangert kulturkveld, foredrag, kappeting av sildball, konkurranse om den beste sildballen og konkurranse om å bruke sildball på nye måter i matlaging m. m. I 2016 var det rekordbesøk med opp mot 450 besøkende på sildballbuffeen i Rindalshuset.   

Sildballtallek. Foto: Gunnar Bureid
Sildballtallek. Foto: Gunnar Bureid
Tor Erik Jenstad
Tor Erik Jenstad
Frode Haarstad
Frode Haarstad

I forbindelse med 10års-jubileet har vi år invitert to av de som bidro på den aller første sildballfestivalen i 2008; språkforsker Tor Erik Jenstad og trubadur Frode Haarstad .  

Etter sildballbuffeèn blir det derfor tilbud om foredrag av Tor Erik Jenstad i  Attanova (Rindalshuset) kl 16.00 hvor han vil kåsere rundt dialektuttrykk om tid og foredraget har fått tittelen «Det e på otid at høna pessa».

På kvelden blir det ”sildballpub» i forsamlingshuset Torshall hvor det vil bli dans til trubadur Frode Haarstad fra Oppdal. Frode deltok på de to første sildballfestivalene som ble arrangert, den gang som frontfigur i gruppa «Næver».

Plakat