Lars Hol Moholdt æresmedlem i Rindal IL!

Lars Hol Moholdt ble under medlemsfesten i går kveld utnevnt til æresmedlem i Rindal IL.

Vi gratulerer!

Mot på i sesongåpningen på Beitostøeln i fjor
Mot på i sesongåpningen på Beitostøeln i fjor
Lars ledende i «godstolen» til NRK under sesongåpningen på Beitostøeln i fjor.
Lars ledende i «godstolen» til NRK under sesongåpningen på Beitostøeln i fjor.
Lars på en av etappene sine under St Olavsloppet
Lars på en av etappene sine under St Olavsloppet
Æresmedlem Johan Landsem tok imot prisen for Lars da han er i Finland og lader opp til snarlig sesongåpning.
Æresmedlem Johan Landsem tok imot prisen for Lars da han er i Finland og lader opp til snarlig sesongåpning.
De fem som var tilstede og mottok utmerkelser fra mange år i styreverv i klubben.
De fem som var tilstede og mottok utmerkelser fra mange år i styreverv i klubben.

ÆRESMEDLEM

- om kandidaten til æresmedlem i Rindal IL – utdelt på medlemsfest 8.11.2014 -

Vedkommende var allsidig, og deltok i flere idretter som guttunge. Det ble ganske tidlig klart at det var kondisjonsidrettene som passa han best, og han hevda seg helt i toppen både i langrenn og orientering i aldersbestemte klasser i Midt-Norge. I 2003 tok han gull i NM junior i langrenn, og sølv i NM junior i orientering. I orientering representerte han Wing. Året etter NM-gullet i langrenn ble han nr. 30 i senior-NM 30 km fellesstart som 18-åring. Kanskje hans beste langrennsprestasjon.

Etter hvert ble det klart at kombinasjonen langrenn og orientering skulle bli hans hovedidrett. Da forstår vel alle at vi snakker om Lars Hol Moholt.

Langrenn:

  • 10 kretsmesterskap i langrenn fra 12- 19 års alder

  • Norgesmester junior som 17- åring

  • Har mange gode resultat i senior-NM, og stiller villig opp på moderklubbens stafettlag når det passer.

  • Året etter NM-gullet i langrenn ble han nr. 30 i senior-NM 30 km fellesstart som 18-åring. Kanskje hans beste langrennsprestasjon.

Lars er svært positiv, og tar gjerne et tak både når det trengs dugnadsarbeid og å trene og oppmuntre yngre lagkamerater. Han er også veldig bevisst på å framsnakke og profilere hjembygda og sine lokale sponsorer.

Orientering:
NM-sølv junior 2003

Friidrett:
Lars bruker løping som et betydelig innslag i sin trening for å bli en bedre skiløper. Han blir imidlertid ikke fornærmet over å få høre at han ikke er noen stor løper, men det er flere måter å være stor på. Spesielt i St Olavsloppet viser han sin storhet. Alltid godt forberedt treningsmessig, stiller seg til disposisjon for å løpe hver dag om det er til lagets beste og ikke minst, han er et forbilde underveis. 100% bevisst på restitusjon, når det skal drikkes, spises osv, slik at han er best mulig forberedt for løping neste dag. Hans seriøsitet smitter over til de andre. Han har også steppet inn på våre andre lag, om det har kommet et plutselig forfall. Lars var 13 år da han debuterte i St Olavsloppet. Til tross for sitt tette samlingsprogram, har han deltatt i St Olavsloppet hvert år siden 2002 bortsett fra i 2007. Vi mistenker han for å bevisst å påvirke sine «omgivelser» slik at det ikke blir lagt opp til kolliderende aktivitet under «Loppet».

Til tross for at Lars har sitt talent på ski, så ser vi at Lars gjennom målrettet trening, de siste åra, har forbedret sine tider også i løping.

Lars er en klubbløper med stor K.

Skiorientering:
Lars mottok i vinter også utøverstipend fra Olympiatoppen, som en av to skiorienterere. For sporten er det veldig synd at den ikke har hatt status som olympisk gren, det hadde gitt en helt annen oppmerksomhet.
Dessverre har vi ikke noe klubbtilbud til ham innen skiorientering, slik at han går ski-O for Trondheimsklubben Wing, men representerer Rindal IL i langrenn.

NM-resultater:

Langsistanse: 6 gull - 1 sølv
Mellomdistanse: 3 gull - 1 sølv
Stafett: 4 gull - 2 sølv - 1 bronse
Fikk kongepokalen både i 2010 og 2014 (settes opp i ski-o kvart 4. år)

Internasjonalt (blant de 6 beste):

2013/2014 WC: 1 - 1.pl, 1 - 2.pl, 2 - 3.pl, 3 - 4. pl, 2 5.pl
EM 2014: 3. pl langdistanse
1. pl stafett
VM 2013 5.pl
WC 2012 1 - 2.pl, 2 - 3.pl, 2 4.pl
WC 2010 1 - 3.pl, 2 - 4. pl, 5 - 5.pl
WC 2008 1 - 3.pl

Kort fortalt; Lars har gjennom mange års stor og målretta innsats oppnådd resultater i verdensklasse, og som flere forteller er Lars et fint forbilde og en god hjelper og ambassadør for idretten i Rindal.

Han er en super representant for idretten og klubben, og I sannhet gjort seg fortjent til å bli æresmedlem. Vi er både stolte og glade over å få ha Lars i idrettslaget vårt og gratulerer med tildelingen.

 
Lars er aktiv både vinter og sommer, og både skigruppa og friidrettsgruppa hyller han på sine facebook-sider
 
 
 
 
Vi gratulerer Lars som æresmedlem!