Fotoarkivet til "Trollposten"/"Rindalstrolle"

For kort tid siden mottok IK Rindals-Troll v/ Jostein Grytbakk og Harald Solvik et brev fra Jon Sveen. Fra brevet siterer Jostein følgende:
Jostein grytbakk, Jon Sveen og Harlad Solvik
Jostein grytbakk, Jon Sveen og Harlad Solvik
”Etter anmodning fra styret i Sportsklubben Troll, vart det i et ”redaksjonsmøte” 09.11.81 mellom undertegnede, Gunnar Bureid og Harald Solvik enighet om å utgi en klubbavis fire ganger i året.
Første utgave av klubbavisa kom i april 1981, mens siste utgave med meg som redaktør var nr.3 desember 1997.
I dag sitter jeg med et fotoarkiv på flere hundre bilder (ca. 700). Verdifullt materiale om idrettsaktiviteten og litt til fra eldre dager i klubben og fram til 1981. For uten bildene har jeg mange av motivene i mitt filmarkiv.
Jeg har nå kommet til at klubben bør få bildene til oppbevaring”.

På oppfordring fra Jon hadde vi et møte på biblioteket i Rindalshuset (se bilde, hvor vi pratet litt om motivene, hvor bildene er kommet fra og bruk av bildene. I første omgang vil Harald scanne bildene slik at vi har de elektronisk lagret. Videre bruk vil vi ta stilling til senere.
Vi bladde litt i bildene, som var av god kvalitet, og som viste mange kjente idrettsutøvere, mest fra ski- og fotballbegivenheter. Her er mye idrettshistorie - virkelig en verdifull skatt som klubben vil ta godt vare på!

En STOR TAKK til Jon som forærte oss fotoarkivet!

Rindal, 22.september 2010
IK Rindals-Troll
Jostein Grytbakk